Silahlı saldırı, dün Beşiktaş'ta, meydane geldi. Kimliği belirsiz şüpheliler, otelden çıkan lüks bir cipi çapraz ateşe tuttu. Araçtaki 3 kişi, otomatik silah ve tabancayla karşılık verdi. Çıkan çatışmada, lüks jipin sürücüsü ve saldırganların hedef aldığı Rövşan Caniyev yaralandı. Başından vurulan Rövşen Caniyev kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralanan şoför ise hastaneye kaldırıldı.

FOTO:İHA FOTO:İHA

UZİ BULUNDU


İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü olayla ilgisi soruşturma başlattı. Olay yerinde yapılan incelemede, 1 adet üzerine susturucu takılan Uzi marka silah, 1 Glock tipi tabanca ve çok sayıda kovan bulundu. Silahların, ciptekilere ait olduğu bilgisine ulaşıldı. Çok sayıda kurşun deliği bulunan lüks araç incelemelerin ardından Emniyet otoparkına götürüldü.

FOTO:SÖZCÜ - Rövşen Caniyev'in ülkesi Azerbaycan'da ünlü bir mafya lideri olduğu ortaya çıktı. FOTO:SÖZCÜ - Rövşen Caniyev'in ülkesi Azerbaycan'da ünlü bir mafya lideri olduğu ortaya çıktı.

MAHKEMEDE VURDU


Araştırmalarda, Rövşen Caniyev'in, Azerbaycan'da tanınmış bir suç örgütünün elebaşı olduğu öğrenildi. İlk kez 1996 yılında suç işleyen 41 yaşındaki Caniyev'in; babasının katilini, mahkeme salonunda öldürdüğü öğrenildi. Suç dünyasında,  "Rövşen Lenkeranlı" olarak tanınan Caniyev 2001 yılında serbest kaldı. Birçok cinayet olayına karışan Caniyev'in Ukrayna'da da, organize suç sebebiyle yakalandığı ve adının önemli suç örgütleriyle anıldığı öğrenildi. Caniyev'in hayatı, bir çok habere konu olurken Ukrayna'da da adına bir belgesel yapıldığı öğrenildi.