SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesi’ne bağlı Gazlıgöl Beldesi’ndeki Hilal Termal Otel’de düzenlenen partisinin İl Eğitim Kampı’na katıldı. Burada konuşan SP Genel Başkanı Kamalak, Türkiye’nin de, içinde bulunduğu bölgenin de kritik bir süreçten geçtiğini söyledi.




TAKIM TUTAR GİBİ PARTİ TUTMAYALIM
Türkiye’nin cumhuriyet tarihinin en güç, en zor döneminden geçtiğini kaydeden Mustafa Kamalak, "Abartı değildir. Türkiye hiçbir zaman bu kadar yalnızlığa itilmemişti. Hatırlarsanız, iktidar sahipleri, bundan 12-13 yıl önce ‘komşularla sıfır problem’ diyorlardı. Bugün sıfır problemi bir tarafa bırakalım, düşman olmadığımız bir komşu var mı? Takım tutar gibi parti tutmayalım. Ben bu sözlerimle de şu ya da bu partiyi eleştiriyor değilim, gerçekleri ifade etmeye çalışıyorum. Milli görüş düşüncesi iktidarda olsaydı kanaatimiz o ki bugün hem Türkiye’miz hem Ortadoğu hem de İslam alemi bambaşka bir durum içinde olurdu" dedi.

 

4 GENÇTEN BİRİ İŞSİZ
Türkiye’nin en önemli sorununun terör ve işsizlik olduğunu söyleyen Kamalak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM’deki partilerin liderlerini terör ve işsizliği bitirme amacıyla bir araya gelmemekle eleştirdi. İşsizliğin parlamentonun gündeminde bile olmadığını vurgulayan Kamalak, şöyle dedi: "Özellikle gençlerde, üniversite mezunlarında işsizlik yüzde 25’e vurmuş durumda. 4 gençten biri işsiz. Terör alabildiğine koşuyor, koşturuyor. Neredeyse uluslararası alana taşınma durumuna gelmiş vaziyette. Bütün bunlara rağmen mevcut parlamento neyi tartışıyor? Mevcut parlamentonun gündeminde işsizlik var mı? Liderler bu arada bir araya gelip işsizliği tartışıyor mu? ‘Şu kadar gencimiz, üniversite mezunumuz işsizdir. Bunlara iş temin etmemiz lazım’ gibi bir gündemle siyasi liderler bir araya geliyor mu? ‘Terörü nasıl çözmemiz lazım’ diye bir araya geldiklerini gördünüz mü? Başbakanın, cumhurbaşkanının, diğer parti liderlerinin bu konularla ilgili bir araya geldiğine şahit oldunuz mu? Neyi tartışıyorlar? Yeni anayasa ve başkanlık sistemi."

TÜRKİYE’NİN ÖNCELİKLİ ACİL MESELESİ BU MU?
Anayasanın değişmesi gerektiğini anlatan Mustafa Kamalak, anayasa tartışmalarından bir sonuç çıkmayacağına da inandığını söyledi. Söylemlerin gündem değiştirme amaçlı olduğunu kaydeden SP Genel Başkanı Kamalak, "Elbette ki bu anayasa değişmelidir. Bir darbe ürünü olduğu için değişmelidir. 100’den fazla maddesi değişmiş, maddeler arasındaki bağ kopmuştur. Bu yüzden de değişmelidir. Yamalı bir bohçaya dönüştüğü için değişmelidir. Bu kadar değişikliğe rağmen bu ceberut durumunu, darbe ruhunu bünyesinde taşıdığı için değişmelidir. Ama şu an Türkiye’nin öncelikli acil meselesi bu mu? Bir şey çıkacak mı? Hayır. Bunlar gündemi oyalamaktan başka bir şey değildir. Her gün Güneydoğu’dan birkaç şehit haberi ile sarsılıyoruz. Bunları geri plana atmak için bu suni gündem oluşturuluyor. Anaların feryadı arşı titretiyor" diye konuştu. Konuşmasının ardından Mustafa Kamalak ve partililer basına kapalı toplantıda bir araya geldi.  DHA