Mehmed Hakkı ÖZBAYIR, İlker KILIÇASLAN, Nermin UÇTU MANİSA, (DHA)- ESKİ Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın, İzmir`deki evinde 78 yaşında yaşamını yitiren ağabeyi Yıldıray Arınç, Manisa`da düzenlenen cenaze tören ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Uzun süreden bu yana kalp rahatsızlığı bulunan evli ve 2 çocuk babası Ziraat Yüksek Mühendisi Yıldıray Arınç, tedavi gördüğü, İzmir`deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi`nden iki gün önce evine gönderildi. İzmir`deki evinde dinlenen Yıldıray Arınç, dün saat 10.30 sıralarında kurtarılamadı. Arınç için bugün öğleleyin Manisa Hatuniye Camisi`nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Partili eski bakanlar Sadullah Ergin, Hüseyin Çelik ve Beşir Atalay, Zeki Ergezen, MHP`li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, İsmail Bilen, Murat Baybatur, Recai Berber ve Uğur Aydemir, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, çevre ilçelerin belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM Başkanlığı ile Saadet Partisi Manisa İl Başkanlığı da çelenk gönderdi. Hükümet kanadından cenazeye katılan ve çelenk gönderen olmadı. Cenazede Bülent Arınç, ağabeyleri Kutlay Arınç ve Ümit Doğay Arınç, eşi Münevver Arınç ve son yolculuğuna uğurlayacakları ağabeyi Yıldıray Arınç`ın eşi Sülehya Arınç ile birlikte, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.
Kılınan namaz ardından Yıldıray Arınç`ın, kardeşleri ve cenazeye katılanlar tarafından bir süre omuzlarda taşınan cenazesi Çatal-2 Mezarlığı`na götürülüp, buradaki aile kabristanında annesi Sevdiye Arınç, babası İbrahim Arınç ve Bülent Arınç`ın oğlu Mehmet Fatih Arınç`ın yanında defnedildi. Üzgün olduğu görülen Bülent Arınç, açıklama yapmadı.
Henüz 12 yaşındayken kalp romatizmasına yakalanan Yıldıray Arınç, 12 Ocak 2012 tarihinde Medical Park İzmir Hastanesi`nde koroner by-pass ve mitral kapak değişimi operasyonu geçirmişti.

DHA