TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerde AKP'li ve CHP’li vekiller arasında tartışma çıktı. AKP'li Hamza Dağ, CHP’li Mehmet Bekaroğlu’nun üzerine yürüdü.



Görüşmelerin tamamlanmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanına gelerek birkaç soru sormak istedi. CHP’nin küfrü savunmayacağını belirten Bekaroğlu’na Bakan Bozdağ, “Savunuyorsunuz. Benim gözüm görüyor, kulağım duyuyor, aklım çalışıyor.” karşılığını verdi.

[caption id="attachment_1092614" align="alignnone" width="670"] Foto: CİHAN[/caption]

 

Bekaroğlu, “Abi küfür savunma diye bir şey yok.” dedi. Bozdağ, “ 'Cumhurbaşkanını eleştiren içeriye atılıyor' demek ne demek? Adam küfür yapıyor.” tepkisini gösterdi. Bu sırada AKP Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, ‘sabahtan beri bekliyoruz’ diyerek Bekaroğlu’nun konuşmasını tamamlamasını istedi. Bu duruma sinirlenen Bekaroğlu, “Konuşuyoruz, ne var! Sabredin. Biraz daha bekle. Bakanla konuşuyorum ben” diye konuştu. Beyazıt, sinirlenmeye gerek olmadığını ve cumhurbaşkanına hakaret edenlerin cezalandırıldığını dile getirdi.

"KİMİNLE NASIL KONUŞACAĞIMIZI BİLMİYOR MUYUZ?"

Bakan ile konuştuğu sırada AKP'li vekillerin ‘elini indir elini’ sözlerine sinirlenen Bekaroğlu, “Ne var arkadaş ya, benim arkadaşım. Elini indir demek ne ya? Kiminle nasıl konuşacağımızı bilmiyor muyuz?” diye tepki verdi. Bunun üzerine AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Sen, kime niye böyle yapıyorsun. Ben demedim öyle bir şey. Ne kadar edepsiz, ne kadar ahlaksız bir adamsın. Edepsiz! Neden bana bakıp öyle şeyler söylüyorsun. Gel bakalım.” şeklinde çıkıştı. Bekaroğlu, “Eşkiya mısınız. Niye geleyim? Dövecek misiniz? Dünya kadar gücünüz var, bir de adam mı döveceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Komisyon Başkanı Sadi Bilgiç, vekilleri ayırarak ‘gelin benim odamda konuşmaya devam edelim' sözleriyle vekilleri uyardı. Bakanın salondan ayrılmasının ardından vekiller de salonu terk etti.

CİHAN