Anayasa Mahkemesi'nin tarihi kararının ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 92 gündür tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyesine hükmetti. Karar sonrası Gül ve Dündar cezaevinden çıktı. Uluslararası haber ajansları da Dündar Ve Gül'ün tahliye kararını abonelerine flaş haber olarak geçti.


FOTO:DHA - Can Dündar, tahliye sevincini eşiyle paylaştı.

AFP: TARTIŞMALI DAVADA TAHLİYE


Fransız haber ajansı AFP tahliye kararını "Devlet sırlarını ifşa etmeye ilişkin çok tartışmalı davada yargılanan ve son üç aydır tutuklu bulunan iki Türk gazeteci, Anayasa Mahkemesi'nin 'haklarının ihlâl edildiği' yönündeki kararının ardından serbest bırakıldı." cümleleriyle haberleştirdi.

BBC, TÜRKİYE'NİN DÜNYA SIRALAMASINDAKİ YERİNE DİKKAT ÇEKTİ


İngiliz yayın kuruluşu BBC ise “Türk gazeteciler hapisten çıktı” başlığıyla verdiği haberde, Dündar ve Gül’ün tahliyelerini cezaevi dışında geniş bir kalabalığın beklediğini yazdı.

BBC, Can Dündar ve Erdem Gül’ün kişisel başvuruları üzerine AYM’nin, ‘kişisel özgürlük ve güvenlik ihlâli’nin yanı sıra ‘ifade ve basın özgürlüğü ihlâli’ kararı verdiğini hatırlattı.

Haberde; Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2015 Basın Özgürlüğü raporunda, Türkiye’nin 180 ülke arasında 149’uncu sırada yer aldığına da vurgu yapıldı.