Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a düzenlenen silahlı saldırının ardından İstanbul Polisi, son zamanların en sıkı soruşturmasını yaptı. Saldırının hemen ardından gözaltına alınan saldırgan Murat Şahin’in ilişkileri mercek altına alındı. Cinayet Masası ekiplerince, saldırıdan bir gün sonra düzenlen ilk operasyonda, Şahin’in 4 arkadaşı gözaltına alındı. Emniyetteki 4 günlük sorgulamanın ardından, adliyeye sevk edilen şüphelilerden Murat Şahin tutuklanırken, arkadaşları serbest bırakıldı. Cinayet Masası dedektiflerinin azmettiricilere yönelik İkinci dalga operasyonda yakalanan Ergün C.(50), Sedat B.(45), Selçuk M.(31) ve Sabri B., ise dün adliyeye gönderildi.

dundarsaldirgan8801

AZMETTİRİCİ GİZLİ KALMADI

Şüpheliler adliyeye gönderilirken, olayın karanlık kalan yönleri de, gün yüzüne çıktı. İddiaya göre, saldırıyı daha önce 3 ayrı cinayet sebebiyle 26 yıl ceza yatan Ergün C., azmettirdi. Ergün C.’nin yakın adamı Sabri B., saldırıyı gerçekleştirmesi için arkadaşı Murat Şahin’i ayarladı. Saldırıdan 1 hafta önce Murat Şahin’e silah verdi. Borçları olduğu için bir miktar para karşılığı saldırıyı kabul eden Murat Şahin, ifadesinde “ Bana silahı Sabri verdi” dedi.

ÖNCE KEŞİF YAPTI
Cinayet Masası dedektiflerinin, gecelerini gündüzlerine kattıkları çalışmada, olay günü ve öncesinde yaşananlarda ortaya çıktı. Polisin araştırmalarına göre, Murat Şahin’in, saldırı günü saat 08.30’da Çağlayan’a gitti. Adliye çevresinde keşif yaptıktan sonra, tekrar Gaziosmanpaşa’daki evine döndü. Burada, arkadaşı Sabri Boyacı ile görüştü, ardından evine giderek tabancayı aldı. Sonra ise, Çağlayan’a giderek, saat 17.20 sıralarında Can Dündar’a saldırdı.

dundarsaldirgan8802

 KAYITLAR İNCELENDİ

Dedektifler, kameraları inceleyerek, saldırının hemen ardından Sabri B. ile Ergün C.’nin Fatih’te buluştuğunu da tespit etti. Cep telefonu kayıtlarında ise gün boyu olağan dışı bir görüşme trafiği olduğu anlaşıldı. Polisin ilk operasyonunda 4 kişi yakalamasının ardından, Ergün C. ile Sabri B.’nin görüşmelerinin yeniden yoğunlaştığı belirlendi. İkilinin, Pazartesi gecesi Ergün C.’nin Florya’daki evinde buluşacağının tespit edilmesi üzerine dedektifler, fiziki takip başlattı.

ARAÇTAN ATLADI

Fiziki takip yapan ekipler, Ergün C., şoförü Selçuk M. ile Sabri B. ve ağabeyi Sedat B.’nin otomobile binmesi üzerine takibe devam etti. Polisin peşinde olduğunu anlayan Ergün C.’nin şoförü gaza basınca kovalamaca yandı. Bu sırada yavaşlayan araçtan atlayan Sabri B., kaçmayı başardı. Diğer 3 şüpheli ise sabaha karşı 04.00 sıralarında gözaltına alındı. Saldırının kilit ismi ise geçtiğimiz Çarşamba günün Şişli’de yakalandı.

‘CİNAYETE TEŞEBBÜS'

Şüpheliler olayla ilgilerinin olmadığını iddia ederken, Murat Şahin’in ifadesinde silahı Sabri’den aldım, para da vermedim” demesi ve olağan dışı görüşmelerle, gizli tutulan diğer deliller soruşturma dosyasına koyuldu. Ergün C. ve Sabri B. adliyeye “Cinayete teşebbüse azmettirme” suçlamasıyla, diğer 2 kişi ise yardım ve yataklık suçlamasıyla sevk edildi. Selçuk M. ile Sedat B., savcılık tarafından serbest kalırlen, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Ergün C. ile Sabri B. ise adli kontrol hükmü uygulanarak serbest bırakıldı. Bu kararla, Murat Şahin dışındaki şüphelilerin yargılanmasına tutuksuz devam edilecek.