KÜÇÜKÇEKMECE Müftülüğü tarafından Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı" gerçekleştirildi. Anmaya İstanbul 3. Bölge Milletvekili Serap Yaşar, İstanbul Müftü Yardımcısı Bekir Derin, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Program, Kocatepe Camii Baş İmam Hatibi İsmail Coşar'ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

"TARİHİN EN BÜYÜK ŞEHADET DESTANINI ONLAR YAZDILAR"

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel, "Yüzbinlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale'ye gitmişlerdir. Tarihin en büyük şehadet destanını onlar yazdılar. Vatanı, milleti, bayrağı, dini ve devleti için canını feda eden, kanlı gömleği ile toprağa giren hakkın rızasına kavuşan kahramanlardır onlar. Toprağın nasıl vatan yapılacağını, o vatan için ölmenin bedelini, en güzel şekilde ödeyen kahramanlardı onlar" dedi.

Anma programı Küçükçekmece İlahi Korosu'nun okuduğu Çanakkale Türküsü ve Yemen Türküsü ile devam etti. Korodan sonra sahneye Kocatepe Camii Baş İmam Hatibi İsmail Çoşar ile Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Bilal Demiryürek çıkarak kaside ve ilahi okudu.

İZLEYİCİLERİ ADETA O GÜNLERE GÖTÜRDÜ

Anmanın son bölümünde Tarihçi, Araştırmacı, Yazar Talha Uğurluel'in Çanakkale'den eşliğinde yaptığı sunumu izleyicileri adeta Çanakkale'ye götürdü.

 

DHA