İstanbul'da canlı bomba saldırısı, İstiklal Caddesi'ne çıkan Balo Sokak'ta gerçekleşti. İstiklal Caddesi, günün büyük bölümünde İstanbul'un en kalabalık bölgesi. Ancak sabah saatleri olması nedeniyle, canlı bomba patladığında, çok kalabalık değildi.

Zeynep GÜRCANLI / ANKARA


Canlı bombanın patladığı bölgede, terör örgütlerinin olası hedefi olabilecek pek çok yer bulunuyor. En yakın yer, bir alışveriş merkezi. Ancak biraz ilerde, terör örgütlerinin genelde hedef aldıkları "devleti" temsil eden Beyoğlu Kaymakamlığı binası bulunuyor.
Canlı bombanın, "erken patlamış olması" ihtimali, akıllara hedefler arasında yabancı temsilciliklerinin de olabileceğini getiriyor.

Çok yakın bölgede, İngiltere ve Fransa'nın Başkonsolosluk binaları bulunuyor. Daha önce "terör alarmı" vererek, iki gün temsilciliklerini kapatan Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu da canlı bombanın patladığı yerden sadece kısa bir yürüme mesafesi uzakta, Gümüşsuyu'nda bulunuyor.

Canlı bombanın olası hedefleri arasında her zaman kalabalık olan ve sembolik değeri büyük Taksim meydanı, ya da meydandaki metro istasyonlarının da olabileceği yorumları yapılıyor.