Artvin Cerattepe'de günlerdir devam eden çevreci protestolarına karşı Başbakan Davutoğlu, madencilik faaliyetinin durdurulması kararını aldı. Yaşanan bu gelişme sonrası yandaş Cemil Barlas, sosyal medya hesabından Davutoğlu'nu ve hükümeti sert bir dille eleştirdi. Barlas, "millet ile RTE arasında olan duygusal senkronizasyona hükümet tam olarak ayak uyduramıyor" dedi.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Av. Bedrettin Kalın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kurtoğlu ve halk temsilcileriyle 2 saat süren toplantı sonrası Başbakan Davutoğlu’nun yargı süreci tamamlanana kadar maden şirketi faaliyetinin durdurulacağı sözünü vermesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Cemil Barlas'ı çileden çıkarttı.

"HÜKÜMET ERDOĞAN'A AYAK UYDURAMIYOR"

Bu karardan sonra Davutoğlu'na sert tepki gösteren Cemil Barlas, Twitter hesabından "demek ki kuru gürültü ve yaygara ile devlete geri adım attırılabiliyormuş.. artvinde bu oldu.. millet ile rte arasında olan duygusal senkronizasyona hükümet tam olarak ayak uyduramıyor.. yönetimde çok başlılık etkilerini gösteriyor.. türkiye bir çok konuda patinaj yapıyor.. başkanlık lüks değil ihtiyaç.. hem de acil.. gezide, 17 aralıkta hedef neyse artvinde de hedef aynı.. türkiyenin gelişmesini engellemek.. gezide de, 17-25 aralıkta da hedef alınan bir iş adamının artvinde de "halk" ayaklanması ile hedef alınması sizce tesadüf mü.. demokrasi kararları çoğunluğa aldırmaktır.. kalabalığa değil.." dedi