CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Cezaevi ziyaretlerinde PKK’lısı, DHKP’li ve dinci mahkumlarla görüşülüyor” demesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün ziyaretlerle AKP milletvekilleri bulunmasına rağmen “CHP milletvekilleri teröristlerle görüşüyor” diye Kılıçdaroğlu’nu suçladı. O komisyon, bu ay içinde de yine terör suçlularının da kaldığı iki cezaevini ziyaret kararı aldı.

Bozdağ’ın, CHP milletvekillerinin cezaevinde 81 teröristle görüştüğünü açıklamasına sert tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Kendisi de ziyaretlerin ne amaçla yapıldığını bilmesine rağmen, bizlere iftira attı. Bu kadar da olmaz ki” dedi.

DÜNDAR VE GÜL DE TERÖRİST


Cezaevi ziyaretlerinde o cezaevinde kimler varsa onlarla görüşüldüğünü kaydeden Veli Ağbaba, SÖZCÜ’nün sorusu üzerine şunları söyledi:

“Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın terörist olarak niteledikleri arasında, cezaevinde görüştüğümüz gazeteciler Can Dündar, Erdem Gül, öğretim üyesi Esra Mungan da var. Cumhurbaşkanı aklamak için, Bakan cezaevi komisyonu üyelerine iftira atıyor. Böyle şey Konuşma metinlerini yazan da TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na bağlı Cezaevi İnceleme Alt Komisyonunun Başkanlığını AKP Milletvekili Mehmet Metiner, üyeliklerde AKP Milletvekilleri Fatma Benli, Nurettin Yaşar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma metinlerini daha önce yazan Aydın Ünal bulunuyor. CHP’den ben, MHP’den Atilla Kaya, HDP’Den Burcu Çelik var. Cezaevi ziyaretlerimizi Cumhurbaşkanı suç gibi gösteriyor. Adalet Bakanı da, Cumhurbaşkanının sözlerine destek vermek için o görüşmelerin ne amaçla yapıldığını bilmesine rağmen konuyu farklı yönlere çekiyor.”

Önceki Komisyon döneminde de AKP Milletvekili Murat Yıldırım’ın cezaevinde iki kez, PKK’nın bir dönem ikinci adamı konumunda olan Şemdin Sakık’ı ziyaret ettikleri de anlaşıldı. Sakık, Ergenekon Davası’nda “gizli tanık” da olmuştu.

İKİ CEZAEVİ DAHA


Komisyon, aldığı karar uyarınca 16 Haziran’da Kırıkkale, 24 Haziran’da ise İzmir-Şakran cezaevini ziyaret edecek. Bu cezaevlerinde de bölücü, yıkıcı ve dinci örgüt militanları da İki cezaevinde de daha önce görüşmeler nasıl yapıldıysa yine aynı çerçevede yapılacağını kaydeden Komisyon Üyesi Veli Ağbaba, “Komisyonun ziyaretleri sonucu hazırladığı raporlarla cezaevinde bazı iyileştirmeler yapıldığını” bunun da bakan tarafından da bulunduğunu kaydetti.

İLGİLİ HABERMehmet Metiner'den Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destekMehmet Metiner'den Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek