CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün de aralarında bulunduğu 13 milletvekili, Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği mensuplarınca dövülen CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'a destek ziyaretinde bulundu. Milletvekilleri ve partililer, İl Başkanı Tozan ile birlikte Düzce kent merkezinde yürüyüp, basın açıklaması yaparak saldırıyı protesto etti.
CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, geçen cumartesi günü Osmanlı Torunları yardımlaşma ve Daşanışma Derneği üyesi Cihan Cengiz ve Raşit Arslanaydın tarafından sokak ortasında tekme tokat dövüldü. Dernek Başkanı İsa Üçüncüoğlu da dayak anını ilişkin videoyu, 'Düzce'de hain, ajan, vatana ihanet eden CHP İl Başkanını istemiyoruz' notuyla Facebok hesabında paylaştı. Gözaltına alınan 3 şüpheli, dün çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.
SLOGANLARLA YÜRÜDÜLER
Milletvekilleri Levent Gök, Mahmut Tanal, Ali Şeker, Onursal Adıgüzel, Haydar Akar, Tahsin Tarhan, Şerafettin Turpçu, Mehmet Göker, Nurhayat Altaca, Engin Özkoç, Ali Özcan, Engin Toprak ve Yakup Akkaya, bugün Düzce'ye gelerek İl Başkanı Zekeriya Tozan'a destek verdi. Milletvekilleri, Tozan'ı İl Başkanlığı'nda ziyaret ederek 'Geçmiş olsun' dileklerini iletti. Daha sonra milletvekilleri ve Tozan, partililerle birlikte Spor Sokak'tan Anıtpark'a kadar, 'Düzce seninle durma ilerle', 'Başkana uzanan eller kırılsın', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Eşkıya Düzce'ye inemez' sloganları atarak ve alkışlarla yürüdü.
'BAŞKA ODAKLARIN DA OLDUĞUNU BİLİYORUZ'
Anıtpark'ta basın açıklaması yapan Levent Gök, CHP ailesinin dayanışmasını göstermek ve eşkıyalardan hesap sormak için kente geldiklerini söyledi. Gök, Türkiye'de terör olayları kol gezerken CHP ilkelerini savunan, yolsuzluğa karşı mücadele eden, iktidarın haksız uygulamaları karşısında dik duran Düzce İl Başkanı'nın saldırıya uğradığına vurgu yaparak, şöyle konuştu:
"İl Başkanımız, sokak ortasında darp edildi. İl Başkanımıza dönük bu saldırının arkasında ki güçlerin biz neler olduğunu biliyoruz. Biz bu saldırının basit ve sıradan bir saldırı olmadığını biliyoruz. Bu saldırının önceden planlanmış, koordine edilmiş olduğunu ve tutuklanan 3 kişinin dışında başka odakların da bulunduğu biliyoruz. Bunlar bir yerlerden güç alıyorlar. Bunların sırtı sıvazlanıyor. 'Yürüyün aslanlarım' diyorlar. 'Muhalif mi, CHP’li olsun, başkası olsun dövün, tehdit edin, sindirin' diyorlar. Yeter ki AKP iktidarda kalsın, yeter ki AKP yolsuzlukların hesabını vermesin. Her şey Cumhurbaşkanı’nın iktidarına eşitlenmiş gibi. Varsın olsun il başkanı dövülebilir, insanlar patlamada ölebilir. Ama onların çocukları saltanat içinde en korumalı yerdeler. Gelirlerine gelir katıyorlar."
'EŞKIYA DÜZCE'YE HÜKÜMDAR OLMAYACAK'
Saldırının arkasında başka güçler olduğunu, bu kişilerin organize şekilde yargılanmalarının CHP olarak takipçisi olacakarını ifade eden Gök, şöyle devam etti:
"Eşkıya Düzce’ye hükümdar olmayacak. Birileri CHP’yi test etmeye kalkıyorsa işte karşımızda Mustafa Kemal Atatürk. Biz onun ilkeleri ile yaşıyoruz. Bu olayın arkasında ki güçleri araştırmakla birlikte sakin ve huzurlu şehir olan Düzce’nin siyasi atmosferini ve halkın huzuruna zarar gelmesini arzu etmiyoruz. Saldırıyı gerçekleştirenler Düzce’nin huzuruna kastetmişlerdir. Bu saldırı tüm Düzce halkına yapılmıştır. Sağcısı, solcusu tüm Düzce halkına yapılmıştır. Düzce halkının bu saldırıyı yapanları ortaya çıkarması ve Düzce’den uzaklaştırması gerekiyor. Biz Düzce’yi bu olaydan uzak tutuyoruz ve böyle anılmasını istemiyoruz. Ama bu olayı yapanların en ağır cezayı alacaklarını biliyoruz. İl başkanımıza kast eden bu tutuklu kişilerin ve arkasındaki kişilerin organize bir şekilde yargılanmalarını bekliyoruz."
'SIRT SIVAZLAYANLAR AKP İKTİDARI'
Levent Gök, "Bu olay bir yerlerden himaye edilmezse gerçekleşmez. Bu sırt sıvazlayanların AKP iktidarı olduğunu biliyoruz. AKP iktidarının kurmak istediği faşist anlayışa karşı dik duracağız. CHP ayakta durduğu sürece evrensel tüm değerler bir gün iktidara gelecek ve bu iktidardan hesap soracaktır" dedi.
İl Başkanı Zekeriya Tozan da görevini yapmaya devam edeceğini ifade ederek, "Biz çok büyük bir aileyiz. Ben bayrağımızı kaldığım yerden aynı şekilde sallamaya, partimin ilkeleri doğrultusunda görevimi yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.
Milletvekilleri daha sonra Düzce Valiliği'ni ziyaret ederek kentten ayrıldı.

DHA