CHP, sol, sosyal demokrat, Atatürkçü kesime yönelik operasyon endişesiyle süreci izlemek üzere bir komisyon kurdu. Komisyonda CHP milletvekilleri Bülent Tezcan, İlhan Cihaner, Dursun Çiçek, Parti Meclisi üyesi Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile eski yargıçlar Ömer Süha Aldan ve Parti Meclisi üyesi Ali Özgündüz yer alıyor.  Komisyon gelen ihbarlarla tek tek ilgileniyor ve Başbakanlığa bildiriyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakanlığa ilettikleri mağduriyetlerle ilgili olumsuz bir tepki almadıklarını belirtti. Tezcan gelen şikayetlerle ilgili şöyle konuştu: "Bu sürecin hukuk içinde yürümesi gerekiyor. Hükümet çevreleri bunu söylüyor. Soruşturmalar sırasında bazen gözden kaçan yanlışlıklar olabilir. Siyasi fırsatçılıkla değil muhtemel olumsuzlardan propaganda oluşturma niyetinde değiliz. Gerçekten sorumlu olmayanların haksızlığa uğrayabilir. Biz bunları belirleyerek, hükümet yetkilileri paylaşıp giderilmesi için özen gösteriyoruz.

BENİ CEMAATÇİ ZANNEDERLER

Gözaltı ve tutuklamalarla ilgili şikayetlerde öne çıkanlar arasında biran önce er ve askeri öğrencilerin işlemlerinin tamamlanıp sorumlu olmayanların salınması talebi var. Ailelerin haber almaları konusunda sıkıntı yaşanıyor. İster suç işlemiş ister işlememiş olsun aileler haber alabilmeli. İşkence ve kötü muameleye ilişkin şikayetler var. Bu kabul edilemez. Derhal önlem alınmalı. Savunma haklarını etkin kullanabilmeliler. Kamuda açığa alınma ve ihraç işlemleriyle ilgili çok yoğun şikayetler var. Yelpazenin çok geniş tutulduğu belirtiliyor. Bir bankadan kredi çektiği ya da hesabı olduğu, işlem yaptığı için açığa almalar var. Bu yapıyla bağı olmayan Eğitim-Sen üyesi 85 kişinin açığa alındığı belirtiliyor. Bir belediyenin bunu fırsat bilerek toplu işten çıkarma yaptığı belirtiliyor. Özel okullarda isim benzerliği nedeniyle kapatmalar var. Muhalif paylaşımlarla ilgili soruşturmalar açılıyor. Hakimler ve savcılar ‘beni de cemaatten zannederler’ diyerek tutuklama kararı veriyor."