CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, CHP olarak, terör operasyonlarını desteklediklerini belirtirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi, "Her şeyi o yönetmeye çalışıyor. Her şey oldun, ne olamadın da olmak istiyorsun" dedi.
CHP Germencik İlçe Örgütü'nü ziyaret eden CHP Aydın Milletvekili Porf. Dr. Metin Lütfi Baydar'ı İlçe Başkanı Mehmet Bozdağ ve partililer karşıladı. Gündemdeki konuları değerlendiren Baydar, Türkiye'de yaşanan terör olaylarının bir an önce bitmesinden yana olduklarını, milletin canına mal olan terör operasyonlarını da desteklediklerini ifade etti.
"DAHA NE OLMAK İSTİYORSUN?"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren Baydar, "Cumhurbaşkanı'nın eşi geçtiğimiz günlerde Osmanlı döneminin haremini öven bir açıklama yaptı. Osmanlı bizim geçmişimiz, bunu inkar etmiyoruz. O günler geride kaldı. Cumhuriyet modeliyle yönetiliyoruz ve kadınlarımız bizim için çok önemlidir. Ben haremi yıkan Cumhuriyetin bir ferdiyim. Ben de batsın sizin hareminiz dedim. Yukarıdakinin derdi yeni anayasa ve başkanlık sitemidir. Tayyip Erdoğan'ın bugün yapamadığı ne ver. Tayyip Erdoğan hem başbakan, hem bakan, hem müsteşar, hem genel müdür, hem daire müdürü, hem muhtar ve her şeydir. Her şeyi o yönetmeye çalışıyor. Her şey oldun ne olamadın da olmak istiyorsun. Onun derdi aslında başkanlık sitemi falan değildir. Bizim önümüze bir kurt yumağı atıyor, biz onunla oyalanırken, o da kendisine ait gündemleri ve kendisine yapılan birtakım suçlamaların kendisine tekrar yapılmaması için gündem değiştiriyor" diye konuştu.
Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ı da eleştiren Baydar, "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu sahaya inerek hizmetlerini anlatıyor. Eski otogarda yapacak olduğu projesini anlatıyor. Ancak Vali, valiliğini yapacağına büyükşehrin yapacağı projelere engel oluyor. Sen valisin bırak bunlarla uğraşmayı da kendi işine bak" dedi.
2019'a kadarda bir seçimin beklenmediğini de vurgulayan Baydar, Germencik'te ne yapıp ne edip, birlik beraberlik içerisinde olmaları ve yeniden belediye başkanlığını almaları gerektiğini söyledi.

DHA