CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın TRT'de yayınlanan bir programda, "Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır’’ sözleri CHP'li Tacettin Bayır tarafından Meclis'e taşındı.
TRT’de yayınlanan ‘Ramazan Sevinci’ isimli programa katılan Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar’ın canlı yayında söylediği, "Namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır" sözleri soru önergesine konu oldu. Bu duruma tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Ülkemizde her türden gericiliğin cesaret kazandığı bir dönem yaşanmakta. Bunların çirkin örnekleri maalesef ki vatandaşın vergileriyle yayın yapan TRT kanallarında yaşanmaktadır. TRT Kurdi kanalında program yaptığı öğrenilen Şemsettin Özaykan’ın, 'Mazereti olmadığı halde namaz kılmayan kişinin durumu nedir' sorusuna 'idam' yanıtını veren zihniyetin şokunu atlatamamışken, bir başka skandal da TRT1'de yayınlanan Ramazan Sevinci programında yaşandı. Programa konuşmacı olarak katılan Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi kurucu Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar, 'Alnı secdeye gelen bir varlık var mı insanın dışında? Secde eden tek varlık insan. O zaman ben düz söyleyeyim. Ayette de bunu söylüyor, ağır gelmesin. Yani, namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan da hayvandır' dedi" diye konuştu.
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yazılı olarak yanıtlanması talebiyle verdiği soru önergesinde, Prof. Dr. Aşkar hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını ve bağlı bulunduğu üniversitedeki görevine devam edip, etmeyeceğini sordu.

DHA