CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, şehit cenaze törenlerinde partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı ve protestolara, "Bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük, şehitlerimizin arkasında hep birlikte saf tutamamızdır. Cenazelerde komplo kurup barış ve kardeşlik için her türlü mücadeleyi veren Genel Başkanımızı yuhalatmak tek kelimeyle aymazlıktır" sözleriyle tepki gösterdi.
CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, memleketi Kahramanmaraş'ta partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada basın toplantısı düzenleyen Çamak, şehit cenaze törenlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı ve protestoların organize olduğunu savundu. Güvenlik kuvvetlerinin zafiyet gösterdiğini kaydeden Çamak, şöyle dedi:
"Şehitlerimizi uğurladığımız cenaze töreninde organize olduğu aşikar olduğu bir saldırıda Genel Başkanımız hedef almıştır. İktidar söz konusu olduğunda kuş uçurtmayan güvenlik kuvvetleri bize gelince büyük zafiyet gösteriyor nedense. Güvenlik güçleri ve iktidar bu saldırıya göz yummuştur. 'Teröre karşı ortak mücadele etmeliyiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her türlü katkı vermeye hazırız' diyen ana muhalefet lideri yuhalayarak bu işi başarabilir miyiz? Ülkeyi yönetemeyenler, ülkemizi yaşanamaz hale getirenler gündem değiştirerek ya da bizlere gözdağı vererek suçlarını örtbas edemezler. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin ve buna göz yumanları şiddetle kınıyorum. Şehit polislerin Fatih Camisi'ndeki cenaze töreninde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yuhalandı, 'katil' diye bağırıldı, çelengi parçalandı. Çok ilginç, Kemal Kılıçdaroğlu muhalefet, iktidarda değil. Vatandaşın canını, malını korumak hükümetin görevi."
Ülkeye yapılacak en büyük kötülüğün şehitlerimizin arkasında hep birlikte saf tutamamak olduğunu ifade eden Çamak, şöyle konuştu:
"Oy avcılığı için hükümet çözüm süresince terörist örgütlenmeye göz yummuştur. Operasyon için izin isteyen askerlere 'Karışmayın' denmiş, hendek kazılması, cephane toplanması, mayınlı tuzak kurulmasına fırsat verilmiştir, adam toplamaya seyirci kalınmıştır. AKP iktidara geldiğinde 2002 yılında kayıtlara göre yalnız 7 şehit var. O günden bu yana şehit sayısı her gün artmış 2015 ve 2016 yılında ise zirve yapmıştır. Bunlardan Kemal Kılıçdaroğlu sorumlu tutuluyor. Buna ancak ve ancak el insaf denir. Başbakan'ından, Cumhurbaşkanı'na kadar tüm iktidara soruyorum; aylardır ülkemizde yaşananlar, yitirdiğimiz canlar, yok olan hayatlar, bu acıların tarif edecek bir söz maalesef bulamıyorum. Peki bu yaşanan kaosun, ölen gencecik evlatlarımızın sorumlusu kim? 14 yıldır bu ülkeyi yöneten kim? Habur'dan gelenleri çiçeklerle karşılayanlar kim? İmralı'da terör örgütü lideriyle gizli kapaklı görüşmeler yapan kim? Bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük, şehitlerimizin arkasında hep birlikte saf tutamamızdır. Bu hiç unutulmamalı. Barışı ve kardeşliği kuramadınız. Şimdi gencecik çocuklarımız toprak oluyor. Bu vebali kim taşıyacak? Bu ölümlerin siyasi sorumlusu iktidardır. Cenazelerde komplo kurup barış ve kardeşlik için her türlü mücadeleyi veren Genel Başkanımızı yuhalatmak tek kelimeyle aymazlıktır. Bu saldırıyı yapanları ve onlara göz yumanları şiddetle kınıyorum."

DHA