CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, kamuoyunda 'Kiralık İşçi Yasası' olarak gündeme gelen 'Özel İstihdam Yasası' düzenlemesine tepki gösterdi.
CHP'li Yasemin Öney Cankurtaran, Adana'da partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ve Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ile birlikte konuşan Cankurtaran, şehitler nedeniyle hükümeti eleştirdi. Suriyeli sığınmacıların zor koşullar altında Türkiye'de yaşamaya çalıştığını anlatan Cankurtaran, hükümetin Suriye politikasına eleştiriler yöneltti. ABD'de yargılanan İran asıllı Reza Zerrab ile ilgili de konuşan Cankurtaran, "Ne yazık ki Reza Zerrab ile ilgili ABD'deki bir savcıdan medet umar hale geldik" dedi.
Özel İstihdam Yasası adlı düzenlemeye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Cankurtaran, "Bu düzenleme 10 milyon işçiyi etkileyecek. Muhtemelen AK Parti'ye yakın kişilerce kurulacak bürolar üzerinden çalışma dünyası yönlendirilmeye çalışılacak. Kamudaki taşeron sistemi özel sektöre de yayılacak" diye konuştu.

DHA