CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, şehit cenazesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne tabanca kurşunu bırakılması olayına tepki gösterdi. Ekici, CHP olarak kurşunların karşısında, ülke bütünlüğünü ve laikliği kanlarının son damlasına kadar savunacaklarını söyledi.
CHP Gaziantep İl Başkanlığı, İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşen polis memurları için düzenlenen cenaze töreninde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne kurşun atılmasını basın açıklaması yaparak protesto etti. Düzenlenen basın açıklamasına; CHP Gaziantep lilletvekilleri Akif Ekici, Mehmet Gökdağ, İl Başkan Vekili Ali Sayın, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Milletvekili Akif Ekici, ülke bütünlüğünü korumak için kanlarının son damlasına kadar mücadele vereceklerini kaydetti. Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının bilinçli olarak yapıldığını ileri süren Ekici, şöyle konuştu:
"Biz bunu biliyoruz onlar oraya hazırlanarak getirilmiştir. Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak bırakın önümüze mermi bırakmayı biz kurşunların karşısında laikliği ve ülkemizin bütünlüğünü kanımızın son damlasına kadar savunacağız. Şehirlerimiz yerle bir ediliyor. Şehirlerimiz talan ediliyor. Doğrudur devlete karşı eline silah alan herkes teröristtir. Bununla mücadele gereklidir. Ama bunu bu hale getirenler bugüne getirenler bu işten utanmalı. Ama şimdi çıkıyorlar utanmazca Cumhuriyet Halk Partisi teröre yardım yataklık ediyor diyorlar. Sanmasınlar ki eline kan bulaşmış son 14 yılın yöneticileri sizin kiralık katilleriniz kiralık uşaklarınız saldırdıkça elinizdeki kan temizlenmeyecektir. O kana bulaştınız. Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece bu işler gerçekleştirilmeyecek. Başkanlık hayaline kapılmış adına Cumhurbaşkanı denilen bir zatla karşı karşıyayız. Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece ne bunlar gerçekleştirilecektir ne de laikliğe kimse elini süremeyecektir. Biz bunu biliyoruz onlar oraya hazırlanarak getirilmiştir."
CHP Gaziantep İl Başkan Vekili Ali Sayın ise Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı bir linç kampanyası olarak nitelendirerek, "Şehit cenazesinde Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı basit bir saldırı değildir. Cumhuriyete ve inançlara karşı bir linç kampanyasıdır. Genel Başkanımızın önüne atılan bu mermi mafya jargonunda tehdit manasındadır, bilinmelidir ki biz CHP olarak hiçbir tehdide boyun eğmeyecek, aldırış etmeyeceğiz” dedi.

DHA