CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Kilis'e atılan roket mermileri ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesinde, "Kilis'e neden alçak irtifa hava savunma sistemi kurulmuyor? Kilis'e alçak irtifa hava savunma sistemi kuracak mısınız?" dedi.
CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Kilis'e atılan roket mermileri ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi sundu. 18 Ocak 2016'dan bugüne kadar terör örgütü IŞİD tarafından Kilis'e 50'den fazla roketli saldırı gerçekleştiği, 19 kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişinin de yaralandığını kaydeden Ekici, önergesinde şu ifadeleri kullandı: 
"Kilis halkı ve ildeki sığınmacıların can güvenliğinin tehdit altında. Saldırılar karşısında iktidar tarafından yeterli önlemler alınmadığı gibi, yetkililer tarafından da 'sokağa çıkmayın' ya da 'abdest alarak sokağa çıkın' gibi ciddiyetle bağdaşmayan açıklamalar yapılıyor. 18 Ocak'tan bu yana Kilis'e atılan roketlerin menşei, terör örgütü IŞİD'e bu roketleri sağlayan güçlerin kimler olduğu konusunda yapılan bir araştırma var mıdır? Var ise sonuçları nelerdir? IŞİD tarafından Kilis'e atılan roketler sonucu can güvenliğini korumak için şehirden göç eden kişi sayısı nedir? Kilis'teki hastanelerde enfeksiyon olduğu, bu nedenle hastane çalışanlarının işe gidemediği ve muayene olmak isteyen Kilislilerin de Gaziantep hastanelerini tercih ettiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise yeni bir roket saldırısında Kilis hastaneleri yaralılara anında müdahalede bulunacak ve tedavi edecek kapasiteden yoksun mu olacaktır? Bu durum için ne tür önlemler alınmaktadır? Sınır illerinde alçak irtifadan gelen her türlü mühimmatı, roketi, füzeyi önlemek amacıyla hava savunma sistemi kurma adına herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur? Bulunulmadı ise sebebi nedir? IŞİD terör örgütünün Kilis ve Gaziantep'i tehdit eden saldırılarının temel sebebinin Suriye konusunda uygulanan yanlış politika olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu politikada herhangi bir değişiklik yapılacak mıdır?"

 

DHA