Mehmet SERBES/ADANA
CHP Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan, son günlerde CHP’li yöneticiler ve vekillere yönelik saldırıların altında AKP’nin, yandaşmedya aracılığıyla partililerini hedef göstermesinin yattığını söyledi. AKP’nin CHP’yi terör örgütüyle aynı kefeye koyma gibi bir algı yaratmaya çalıştığını kaydeden Uslupehlivan, “Bu iddiaya aslında kargalar bile güler. PKK ile kimin yakın olduğunu, kimin Kandil’de, Oslo’da, saraylarda pazarlık yaptığını; kimin ‘Çözüm süreci’ diye teröristleri davul zurnayla karşıladığını herkes biliyor” dedi.

FOTO: SÖZCÜ


Partisinin Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın ardından Balıkesir milletvekili Mehmet Tüm’ün şehit cenazesinde saldırıya uğradığını hatırlatan CHP Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan, olaylardan, yandaş medya aracılığıyla halkı kışkırtmaya çalışan AKP hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi. “Türkiye’de herkes PKK ile kimin zamanında dostluk kurduğunu, kol kola girdiğini, biliyor” diyen Aydın Uslupehlivan şöyle konuştu:

“Çözüm sürecini gerekçe göstererek valilere ‘Teröristlere ses çıkarmayın’ talimatı verdiler. Silahlı teröristleri davul zurnayla karşılayıp çadır mahkemelerinde akladılar, hendekler kazılırken, barikatlar kurulurken, güneydoğu cephane deposu haline getirilirken ses çıkartmadılar, göz yumdular. Şimdi de tarihi boyunca emperyalizme karşı mücadele etmiş Atatürk’ün partisi CHP’yi, emperyalistlerle işbirliği yapan PKK ile ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Eğer Türkiye’de PKK’nın ekmeğine yağ süren bir parti varsa bu da AKP’dir”