Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Cudi Mahallesi Bostancı Sokak'ta 23 numaralı apartmanın bodrumunda yaralılar olduğunu söyleyen HDP'lilerin bunların alınması için başlattıkları girişimi sürerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sorunun çözümü için ilgili bakanlara talimat verdiği belirtildi.

Foto: DHA


Mardin'de 2 günden bu yana bulunan, yanında bir heyet ve sağlık ekibiyle Cizre'ye gitmek istediğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a güvenlik gerekçesiyle izin verilmezken, Cizre'de bulunduğu söylenen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, hükümet ile yapılan görüşmeler kapsamında bugün söz konusu adrese ambulansların bir kez daha gönderileceğini söyledi. Sarıyıldız, "Yürütülen görüşmeler çerçevesinde bugün bir kez daha oraya Sağlık Bakanlığı ve belediyenin ambulansları gönderilecektir. Bina çöktüğü için önce orada bodruma ulaşmak için bir yol açmak gerekir. Girişimlerimiz sürüyor" dedi.

HDP kaynakları da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün İngiltere'ye gitmeden önce İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, sorunun çözümü için talimat verdiğini belirtti.

SARIYILDIZ: AMBULANSLAR 23 NUMARAYA 300 METRE YAKLAŞTI

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre İlçesi'ndeki Cudi Mahallesi Bostancı Sokak'ta 23 numaralı apartmanın bodrumundaki yaralılar için bugün giden ambulansların söz konusu eve 300 metre yaklaştıktan sonra yine durdurulduğunu söyledi.
Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP'nin hükümet ile yaptığı görüşmelerden sonra bugün Şırnak Belediyesi'ne ait ambulansların söz konusu yaralıların olduğu binaya doğru gittiğini söyledi. Sarıyıldız, "Şu an ambulanslar 4 gönüllü sağlık çalışanı ile 300 metre yakınına kadar gitmişler. Ambulans içerisinde bekliyorlar" dedi.

DHA