Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde aralarında HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu grubun, sokağa çıkma yasağı uygulanan Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etmek için Cizre'ye yürümesine polis izin vermedi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 14 Aralık'tan beri süren sokağa çıkma yasağı ile operasyonları protesto etmek isteyen aralarında HDP milletvekilleri Ali Atalan, Nadir Yıldırım, Dirayet Taşdemir, İbrahim Ayhan, Erol Dora ile DBP'lilerin de bulunduğu grup, Nusaybin'in Girmeli Mahallesi'nde toplandı. Buradan uluslararası İpek Yolu'na çıkan grup, Cizre'ye doğru yürüyüşe geçti. İdil- Nusaybin yol ayrımında barikat kuran güvenlik güçleri tarafından yolları kesilen grup, İpek Yolu'nu çit taraflı trafiğe kapattı. Gruptaki milletvekilleri ile polis yetkilileri yolun açılması için bir süre görüşme yaptı.

DBP Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik, milletvekilleri Ali Atalan, Nadir Yıldırım, Dirayet Taşdemir, İbrahim Ayhan ve Erol Dora'nın görüşmeleri sonuç vermeyince polis grubun dağılmasını istedi. Grup dağılmamakta ısrar edince polis tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Gruptan polise taş atılırken, olaylar bir süre devam etti. Bölgedeki gerginlik sürüyor.
(DHA)