İzmir’de, Yüksek Teknoloji Enstitüsünde Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Ganalı Mıftaudeen Abdulrahmen (30), sokakta gezdiği sırada cüzdanını düşürdü. Bütün aramalara rağmen cüzdanı bulamayan Ganalı öğrenci, kimlik kartları, banka kartları ve Türkiye’de ikamet edebilmesi için kimlik kartının bulunduğu cüzdanı kaybedince parasız kaldı.

43 yaşındaki Levent Güneş, Ganalı öğrencinin cüzdanına sokak arasında rastladı. Öğrenciye ulaşmayı kafasına koyan Levent Güneş, bilgisayardan öğrencinin sosyal medya hesabını bulmaya çalıştı. Levent Güneş daha sonra öğrencinin okuduğu okulu ve kaldığı yurdunu aradı. Okul ve yurt görevlileri, Güneş’in iletişim bilgilerini alarak kendisine en kısa sürede döneceklerini söyledi. Bu arada Güneş, yine internet üzerinden çeşitli gruplara mesajlar attı. Günler sonra Mıftaudeen Abdulrahmen’e okulundan ulaşıldı ve cüzdanını bulan kişinin numarası verildi. Öğrencinin bulunduğunun telefonla Levent Güneş’e haber verilmesi üzerine telefonlaşan Ganalı öğrenci ve yardımsever adam günler sonra buluştu.

Cüzdan teslim edildi, yeni bir dostluğun temeli atıldı


Cüzdanının bulunmasına oldukça şaşıran Mıftaudeen, “Umudumu kesmiştim” yanıtını verdi. Mıftaudeen, “Gerçekten çok mutluyum. Dünden beri ben tamamen umudumu kaybettim. Sonra polise gidecektim. Yurttan çıkarken ben okuldan aradılar. ‘Cüzdanını birisi buldu’ diye. Çok önemli şeylerim vardı. Bütün kartlarım öğrenci kart, kimlik kart, banka kart, bir de 200’den fazla param var. En önemli şeylerim var içerisinde” dedi.

“Çok iyi insanlar var Türkiye’de”


Ganalı genç, şöyle devam etti: “Türk insanı çok iyi. Ben geçen sene geldim. Çok iyi insanlar var Türkiye’de. Gana’da cüzdanımı kaybetseydim çok zor bulurdum. Çok nadir bazı şehirlerde bulabiliriz, bazı şehirlerde çok zor. O yüzden ben kaybettiğimde hiç sanmadım gerçekten bulabileceğimi. Şaşırdım gerçekten."

“Vatandaşlık görevimi yapmış oldum”


Cüzdanın bulan Levent Güneş, bundan sonra Ganalı öğrenci ile sürekli görüşeceklerini söyledi. Güneş, “Metroyla Poligon metro civarında inip bir arkadaşımı ziyarete gidecektim. Gittiğim yol üzerinde sokak arasında işte ismini cüzdanını açtıktan sonra öğrendim Mıftaudeen isimli İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencisi olduğunu fark ettim. Kendi çabalarımla okuluna ulaştım. Hatta yurtta kaldığı kimlikte mevcutta yurdu da aradım. Daha sonra okuldan bana ulaşıldı. Benim telefonumu kendisine verdiklerini söylediler. Bu şekilde buluştuk ve yabancı olmasında Türk insanının bu gibi durumlarda hem emanete karşı nasıl davrandıklarını göstermek amacıyla vatandaşlık görevimi yapmış oldum. Kendisi de memnun kaldı zaten. He insanın aslında bulabileceği bir sistemde internet üzerinden okuluna, adresini girdim okuluna ulaştım. Bundan sonrada kendisiyle görüşmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

İHA