Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Silopi'den sonra perşembe günü Cizre'de de operasyonlar tamamlandı. Cizre'de de bir tek çukur, barikat, mayın kalmamıştır. Cizre sokakları da bugün vatanın diğer sokakları gibi emniyete, huzura kavuşmuştur." dedi.

Davutoğlu, Erzincan'da Kule Park Tesisleri'nde düzenlenen partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Toplantıya; Davutoğlu'nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan AK Parti milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut ve partililer katıldı.

"Biz bu son kaleyi zillet içinde düşmana hiçbir zaman teslim etmeyeceğiz." diyen Davutoğlu, şunları söyledi: "Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizdeki bazı şehirlerimizde terör örgütüne karşı yürütülen kapsamlı operasyonlar büyük başarı ile devam ediyor. Okulları, camileri, hastaneleri bombalayarak her canı hedef alan bu caniler asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Memurlara pusu kuranlar, esnaflara hayatı zindan edenler mutlaka kaybedecek. Allah'a şükür gün gün hayırlı neticeler alıyoruz. Operasyonları bitirdiğimiz yerler var, bitirmek üzere olduğumuz yerler var. Terör örgütünün şehirlerimizi yaşanmaz hale getirmek için kazdığı çukurları, kurduğu barikatları tek tek kaldırıyoruz, yıkıyoruz. O çukurlara bu milletin kaderini hapsetmek isteyenlere 'biz bu çukurları kapatıp bütün bu diyarı gülistan yapacağız' diyoruz. Onlar yıkmak istese de biz imar edeceğiz, yangın yerinde gül yetiştireceğiz. Silopi'den sonra perşembe günü Cizre'de de operasyonlar tamamlandı. Cizre'de de bir tek çukur, barikat, mayın kalmamıştır. Cizre sokakları da bugün vatanın diğer sokakları gibi emniyete, huzura kavuşmuştur."

Davutoğlu, "Üzerimize bir takım eski 28 Şubat kalıntısı yaklaşımlarla geldiler. Sayın Cumhurbaşkanımız 13 yıl boyunca bunlara direndi. Yetmedi paralel çetelerle geldiler, direndik, direniyoruz, onları da saf dışı edeceğiz. Yetmedi şimdi içimizdeki terör çeteleriyle üstümüze geliyorlar. Biz vesayet çetelerine, paralel çetelere, uluslararası odakların planlarına boyun eğmemişiz, bu terör çetelerinin de haddini bildirmek boynumuzun borcudur." dedi.

Davutoğlu, hükümet hakkında sürekli yalan haber üretildiğini; başka olaylarla ilgili görsel malzemelerin bölgede yaşandığı gibi servis edildiğini anlatarak, şöyle devam etti: "Terörist yapılar bu yalanlara itibar etmeyen medya üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu doğrultuda önceki gün Yeni Akit ve Yeni Şafak medya gruplarına saldırı düzenlendi. Tabi HDP eş başkanının seçim meydanlarda bu gazeteleri elinde sallayarak hedef gösterdiğini unutmayın. Bir kez daha bu gazetelere geçmiş olsun diyorum. O eşbaşkan bu gazeteleri miting meydanına fırlatmıştı. Açıkça hedef gösterdiği bu gazeteler saldırıya uğradı. Biliyorsunuz bu eş başkan 6-7 Ekim'de milleti sokağa çağırmıştı."

CİHAN