Zeynep GÜRCANLI / ANKARA
                  
* Başbakan olan Davutoğlu, seçimlerden bu yana devlette üst düzey atama yapmakta büyük sıkıntı yaşıyordu. Uzun süredir konuşulan Valiler kararnamesi bir türlü çıkmadı. O kadar ki, yaş haddinden emekli olan Edirne Valisi'nin yerine bile atama yapılamadı. Benzer bir durum Emniyet Müdürleri için de yaşanıyor. Atanan tek Emniyet müdürü, zaten boş olan ve 5 ayda üç büyük terör saldırısı yaşayan Ankara'ya oldu. Ankara Emniyet Müdürü ataması da, devletin başkentine art arda gelen saldırılara rağmen, koltuğun boş durmasına kamuoyunun büyük tepki göstermesi nedeniyle yapıldı. 
                                                                           

Sadece içişleri bürokrasisinde değil, ekonomi bürokrasisinde de benzer bir durum yaşanıyor; Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da imzasını gerektiren üst düzey atamalarda, yaşanan anlaşmazlık nedeniyle bir türlü adım atamıyor. 
 
* AKP GENEL BAŞKANI olarak Davutoğlu'nun yetkileri, dün gerçekleşen AKP toplantısında törpülendi. Seçimlerden bu yana Vali ataması yapamayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP'nin dün aldığı kararla, "il ve il başkanı atayamayan" AKP Genel Başkanı haline geldi. 
 
* Davutoğlu'nun üçüncü görevi ise, BAKANLAR KURULU'NA BAŞKANLIK etmek. Ancak dün Saray'dan gelen bilgi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Davutoğlu'nun "Bakanlar Kurulu'na başkanlık" yetkisini de, en azından Pazartesi günkü toplantı için, devralacağını gösterdi;
 
Davutoğlu'nun il ve ilçe başkanı atama yetkilerinin elinden alındığı toplantıdan sadece üç gün sonra, bu kez Bakanlar Kurulu da Beştepe'deki Saray'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "başkanlığında" toplanacak. 
 
ABD "KAVGAYA" KARIŞMAK İSTEMEDİ; DAVUTOĞLU'NUN OBAMA GÖRÜŞMESİ İPTAL
 
"AKP Genel Başkanı ve Başbakan" olarak, Ahmet Davutoğlu'nun yetkilerine ilişkin karmaşa, sadece Türkiye ile de sınırlı kalmadı. 
 
ABD, önümüzdeki hafta Washington'da yapılması planlanan, ancak resmen açıklanmayan ABD Başkanı Barack Obama ile Davutoğlu arasındaki görüşmeyi iptal etti. 

ABD'nin bu kararı şunu gösteriyor; 
 
Washington yönetimi Ankara'daki siyasi gelişmeleri yakından izleyen ve Erdoğan ile Davutoğlu arasında, son bir haftada yoğunlaşan gerilimde taraf olmak istemedi. 
                                                           

Diplomatik kaynaklara göre, Davutoğlu'nun Obama ile görüşmesinin fotoğrafları, Başbakanın iç politikada kullanımı açısından büyük önem taşıyordu. 
                                                 

Ancak aynı fotoğraflar, ABD yönetiminin Türkiye ile ilişkileri açısından "tahrip gücü yüksek bomba" haline gelebilirdi; 
 
Ankara'daki diplomatlar, yetkileri törpülenmiş bir  Başbakan ile Obama arasındaki görüşmenin, Erdoğan ile Washington'un arasını açabileceğini, ABD yönetiminin de böyle bir riske girmek istememiş olabileceğini kaydediyorlar.