Yaklaşık bir buçuk yıldır yürüttüğü Başbakanlık görevinden ayrılmak zorunda kalan AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, kurucusu olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde mesaj dolu konuşma yaptı. Artık üniversitede öğrencilerle daha sık bir araya geleceğini açıklayan Davutoğlu, “Hiçbir mevki ve makam insanın vicdanından daha güçlü, kuvvetli değildir” dedi.

Davutoğlu, Ülker Grubu’na ait İstanbul Şehir Üniversitesi’nin 2015-2016 yılı akademik yılı mezuniyet törenine katıldı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın da hazır olduğu törende Davutoğlu, ‘yeni dönemine’ ilişkin ipuçları verdi. Davutoğlu, “Nefes almak istediğim zaman hep üniversiteye giderdim. Öğrencilerimiz bana hep ‘ders verecek misiniz?’ diye sorarlardı. Bundan sonra öğrencilerimizle çok daha sık birlikte olacağım. Her aşamada zihinlerimizi, yüreklerimizi birleştireceğiz'' dedi.

"İNANDIĞINIZ İŞİ YAPIN"


Üniversitede hocalık yaptığı dönemde öğrencilerle irtibatını hiç kesmediğini anlatan Davutoğlu, öğrencilere “Yapmayacağınız hiçbir işin sözünü vermeyin. Hiçbir mevki ve makam insanın vicdanından daha güçlü, kuvvetli değildir. İnandığınız işi yapın. Sahip olduğunuz gücü, inandığınız değerler için kullanın.” öğüdünü de verdi. Rektör Cengiz Kallek de öğrencilere gelecekleriyle ilgili “Eski köye yeni adet götürünüz, statükoculara inat icat çıkarınız” önerisi yaptı.