Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, Diyarbakır 3'üncü Sulh Ceza Hakimliğince reddedildi. Avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir, yerel mahkemelere yapılan itirazların reddedilmesi üzerine yarın HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ için ihtiyati tedbir talebiyle Anayasa Mahkemesine başvuru yapacaklarını söyledi.

İLGİLİ HABERDemirtaş'ın tutukluluğuna yapılan itiraza ret!Demirtaş'ın tutukluluğuna yapılan itiraza ret!


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara’da 4 Kasım’da gözaltına alınarak aynı gün getirildiği Diyarbakır'da tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın avukatları tutuklama ve dosyadaki gizlilik kararına itiraz için Diyarbakır 3'üncü Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu. Hakimlik yapılan itirazı, reddederken, kararın posta yoluyla avukatlara gönderildiği belirtildi.

Avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir, her iki Eş Genel Başkan için yerel mahkeme kararlarından sonra yarın ihtiyati tedbir talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacaklarını söyledi.

İLGİLİ HABERHDP grup toplantısı başladı ve bittiHDP grup toplantısı başladı ve bitti