Türkiye'nin Suriye politikasına destek verdiği için CHP içerisinde eleştirilerin odağına oturan Deniz Baykal'a, Başbakan Davutoğlu destek çıktı.

CHP'nin bir önceki lideri Deniz Baykal, hükümetin Suriye politikasına destek verdiğini açıklamıştı.


CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal dün Cnn Türk televizyonunda Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında çarpıcı açıklamalar yapmış ve "Azez-Halep hattını açık tutmak için YPG'nin bombalanmasını doğru buluyorum" demişti. CHP'ye yönelik de üstü kapalı mesajlar veren Baykal "Artık Kılıçdaroğlu gitmeli" imasında bulunmuştu. Baykal'ın bu açıklamaları CHP içerisinde ses getirmiş ve birçok partili eski genel başkanlarının açıklamalarını eleştirmişti.

Deniz Baykal'ın kendi partisi içerisinde eleştiriyle karşılanan açıklamalarına AKP lideri ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan ise destek geldi. Partisinin grup toplantısında konuşan Davutoğlu, Baykal'ın açıklamalarına yönelik “Sayın Baykal devlet adamına yakışan ciddiyette konuştu. Kılıçdaroğlu laf kalabalığı yaptı. Sayın Baykal’ın dünkü destek açıklamalarını dinledikten sonra bir kez daha anladım ki milli iktidar kadar önemli olan milli muhalefet yerli muhalefettir.  Rusya ağzıyla, Esad ağzıyla konuşan değil milli muhalefet istiyoruz"diye konuştu.