MARDİN'in Derik İlçesi'nde dün gece polis lojmanlarına PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Ahmet Benli için Mardin'de uğurlama töreni düzenlendi. Törenin ardından şehidin cenazesi memleketi Hatay'a gönderildi.
Derik İlçesi'nde dün gece PKK'lılar tarafından Bahçelievler Mahallesi'ndeki polis lojmanlarına yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 30 yaşındaki polis memuru Ahmet Benli için Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, askerler, şehidin silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ile başlayan törende, evli ve 2 çocuk babası olan şehit polis memuru Ahmet Benli'nin cenazesi alana getirildi. Şehit polis memuru Benli'nin öz geçmişinin okunmasından sonra İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, dua okudu. Duanın ardından helallik istenmesi ile şehit polis memurunun cenazesi memleketi Hatay'a gönderildi.

DHA