Dick Advocaat Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olacak mı? Peki Dick Advocaat kaç yaşında? Dick Advocaat kimdir? Yeni teknik direktör arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, Hollandalı çalıştırıcı Dirk Advocaat ile anlaşmak üzere...


DİCK ADVOCAAT KİMDİR?


Dirk Nicolaas Advocaat 27 Eylül 1947 doğumlu, orta saha mevkiinde forma giymiş Hollandalı eski futbolcudur, Advocaat şu an teknik direktörlük yapmaktadır. Futbola Hollanda'da başlayan Advocaat, ülkesinin dışında ABD'de ve Belçika'da da görev almıştır. Futbolu bıraktıktan sonra çok başarılı bir antrenörlük kariyerine sahip olan Advocaat, Rusya'nın Zenit St. Petersburg takımıyla finalde Glasgow Rangers takımını yenerek UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupasını kazanmıştır. 17 Mart 2015 tarihinde Premier Lig ekiplerinden Sunderland'in Gus Poyet'ten boşalan teknik direktörlük görevine getirilmiştir.

Adı: Dirk Nicolaas Advocaat
Doğum tarihi: 27 Eylül 1947
Doğum yeri: Lahey / Hollanda
Çalıştırdığı takımlar: Hollanda milli takımı yardımcı antrenörü (2 kere), Haarlem, Schiedam, Dordrecht, Hollanda (3 kere), PSV Eindhoven (2 kere), Rangers, Borussia Mönchengladbach, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, Zenit, Belçika Milli Takımı, Rusya, Az Alkmaar


DİCK ADVOCAAT FENERBAHÇE YOLUNDA!


Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra yeni teknik direktör arayışlarına başlayan Fenerbahçe, Hollandalı çalıştırıcı Dirk Advocaat’ı takımın başına geçirmeye hazırlanıyor.
Hollanda Milli Takımı’ndaki görevinden ayrılan Advocaat, Fenerbahçe ile görüşme halinde olduğunu açıkladı. Sarı-lacivertli ekipten inanılmaz bir teklif aldığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan izin istedi. “Anlayış bekliyorum” diyerek milli takımdaki görevinden ayrılma talebini federasyona ileten Advocaat’ın isteği kabul edildi.
Hollanda Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden de doğrulanan haber sonrası tecrübeli ismin sarı-lacivertli ekip ile anlaşması bekleniyor.