DİSK Gaziantep İl Temsilciliği, 15-16 Haziran 1970 tarihindeki işçi direnişinin 46’ncı yıldönümünü andı.
DİSK binasında düzenlenen basın toplantısına; HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, KESK Dönem Sözcüsü Ali Ersönmez, Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca ve bazı STK temsilcileri katıldı.
DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, 15-16 Haziran 1970 tarihindeki işçi direnişini 46’ncı yıldönümünde andıklarını belirterek köleliğe teslim olmayacaklarını kaydetti. 15-16 Haziran işçi direnişine günümüzde daha fazla ihtiyaç olduğunu dile getiren Güdücü, şöyle konuştu:
"Bugün tam 46 yıl sonra 15-16 Haziran’ın direniş ruhuna her zamankinden çok ihtiyacımız var. Çünkü işçilere karşı büyük bir savaş ilan edilmiş durumda. İşçileri köleleştirmek için en acımasız yasaları birbiri ardına meclise getiriyorlar. İnsanlık tarihinin en ağır suçlarından biri olan insan ticaretini yasalaştırdılar. Kiralık işçilik adı altında işçi simsarlığını yasal hale getirdiler. Seçimlerden önce taşeron işçilere kadro vaat ettiler, seçimlerden sonra daha beter hale getirdiler."
HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ise 15-16 Haziran’ın günümüzle benzerlik gösterdiğini kaydetti. Toplumun zapturapt altına alınmaya çalışıldığı bir anlayışın geliştiğini bildiren Toğrul, "Türkiye’de şimdi baktığınız zaman toplumun hepsini zapturapt altına almaya çalışan bir anlayış gelişmiş durumda. İşçi sınıfı ile alakalı olarak tam o döneme paralel gibi görünen köle pazarları özel istihdam büroları kuruldu. Bu yasalar tüm direncimize rağmen geçti. İşçi emeğinin alınıp satıldığı yine toplumun her kesimini zapturapt altına almaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız" diye konuştu.

DHA