İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, 10 gün önce Bayramyeri meydanındaki banka ATM'lerinin yanında bekleyen C.O., H.Ş. ve M.K.'dan şüphelendi. Üstlerinde yapılan aramalarda çeşitli bankaların yaklaşık 2 milyon müşterisine ait kredi kartı bilgileri bulundu. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, olayla ilgili bağlantısı tespit edilen Ç.İ.'yi de yakalayarak gözaltına aldı. Ç.İ.'nin üzerinde yapılan aramada ele geçirilen USB bellekte binlerce kredi kartı müşterisinin daha bilgileri bulundu. Gözaltına alınan zanlıların kullandıkları otomobilde yapılan aramada ise 26 cep telefonu, dizüstü bilgisayar, başkalarına adına kayıtlı 37 SİM kart ve çeşitli miktarlarda çok sayıda banka dekontu ele geçirildi. Zanlıların üzerinde bulunan müşteri listeleri inceleyen polis, başta devlet bankaları olmak üzere çok sayıda özel bankaların müşterilerine ait kredi kartı bilgilerinin dolandırıcıların elinde olduğunu gördü.

[old_news_related_template title="Ukrayna Başbakanı'nın 600 bin dolarlık lüks dairesi gündemde" desc="Ukrayna'da mal beyanında konut sahibi olmadığını açıklayan Başbakan Vladimir Groysman’ın, lüks bir rezidansta yaklaşık 600 bin dolar değerindeki bir dairede yaşaması ülke medyasının gündemine bomba gibi düştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/93alksdk.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/ukrayna-basbakaninin-600-bin-dolarlik-luks-dairesi-gundemde-1569567/"]

Yapılan incelemede, zanlıların ellerindeki kredi bilgilerinde yer alan müşterileri telefonla arayıp, banka yetkilisi olduklarını söyleyip, kart aidatı iadesi yapacaklarını belirtip, müşteriden şifre aldıktan sonra kredi kartlarını internet bankacılığı yoluyla boşalttıkları ortaya çıktı. Zanlıların kendi hesaplarına aktırdıkları paraları ise, şehir şehir gezip, çeşitli ATM'lerden çektikleri, teknik takibe takılmamak için ise gittikleri yerlerde paraları aktarırken, kaldıkları otel ve kafelerin internetlerini kullandıkları belirlendi. İfadelerinin alınmasının ardından mahkemeye çıkarılan C.O., H.Ş., M.K. ve Ç.İ. tutuklandı. Yapılan araştırmada zanlıların kısa süre içinde bu yolla çeşitli banka müşterisi 280 kişinin kredi kartından yaklaşık 600 bin lira çektikleri ortaya çıktı. Kredi kartı bilgileri inceleyen polis ekipleri, yaklaşık 2 milyon banka müşterisinin kredi kartı bilgilerinin dolandırıcıların elinde olduğunu tespit etti.

DHA