Ergenekon, Balyoz, Kafes, Poyrazköy, Islak İmza, ODATV ve Şike başta olmak üzere yakın tarihe damgasını vuran  birçok davaya ev sahipliği yapan İstanbul Adliyesi’nin Beşiktaş’taki eski binasında tadilat başladı. 2008 - 2012 yıllarında arasında tüm gözlerin çevrildiği binayı Bahçeşehir Üniversitesi kullanacak.
besiktas1


2004'te DGM'lerin kaldırılmasıyla İstanbul Adliyesi olarak anılmaya başlanan ve özel yetkili mahkeme ile savcılığı bünyesinden barındıran  binada, 4 Temmuz 1994'ten 2012 yılı mayıs ayına kadar adli hizmet verildi. 6 özel yetkili ağır ceza mahkemesi ve savcıların faaliyet yürüttüğü adliyede, çok sayıda asker, siyasetçi, bürokrat iş adamı, sanatçı, politikacı, gazeteci ve sporcu hakkında yargı işlemleri yapıldı.


besiktas2

İstanbul Adliyesi'nin Çağlayan'a taşınmasının ardından 2012 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’ne tahsis edilen binayı bundan sonra Bahçeşehir Üniversitesi kullanacak. Binayla ilgili tadilat işlemlerinin tamamlanmasının ardından bölgede çok sayıda yerleşkesi bulunan Bahçeşehir Üniversitesi’nin öğrencilerinin bir kısmı eğitime yenilenen binada devam edecek.


insaat2