DOĞAN HABER AJANSI- EGE Bölgesi'ndeki illerde çelenk sunmayla başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, gençlerin hazırladığı çeşitli spor gösterileriyle kutlandı.
AYDIN: Aydın'da valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törenin ardından lise ve dengi okul öğrencilerinin katıldığı Gençlik Yürüyüşü yapıldı. Adnan Menderes Stadı'nda devam eden kutlamalarda, şiirler okundu, halk oyunları gösterisinin ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü öğrencilerinin hazırladığı jimnastik gösterisi sunuldu. Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, CHP'li Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, bürokratlar, daire müdürleri ve vatandaşlar törene katıldı. Vali Erol Ayydıldız, hazırlanan stantları gezerek bilgi aldıktan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bin 208 bisikleti öğrencilere dağıttı.
DENİZLİ: Denizli'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Delikliçınar Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri altında kutlandı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla tören başladı. Çelenk sunumunun ardından protokol ve öğrenciler, bando eşliğinde Delikliçınar Meydanı'na kadar yürüdü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı tören alanının çevresi bariyerlerle çevrildi. Alana girmek isteyen herkesin üzeri arandı. Törene Vali Şükrü Kocatepe, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Cengiz Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Baro Başkanı Müjdat İlhan, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, günün anlam ve öneminiyle ilgili konuşma yaptı. Ardından çeşitli spor dallarında başarı elde eden gençlere protokol üyeleri tarafından ödüller verildi. Tören, gençlerin yaptığı çeşitli spor dallarındaki gösterilerin ardından sona erdi.
BALIKESİR: Balıkesir'in cadde ve sokakları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda 'Ata'nın posterleri ve Türk bayraklarıyla süslendi. Kutlamalar saat 09.00'da Gençlik Yürüyüşü'yle başladı. Tren Garı önünde başlayan ve Atatürk Anıtı'nda son bulan yürüyüşe öğrenci ve sporcularla birlikte AK Partili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, CHP İl Başkanı Ender Biçki ve MHP İl Başkanı Argun Atıcı, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi. Ardından Atatürk Parkı'nda Yüzme Havuzu'nun önündeki alanda gösteriler yapıldı. AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Bakanı Ahmet Edip Uğur ile Vali Yardımcısı Mustafa Üçkuyu da gösterileri izledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan'ın konuşması ve şiirlerin okunmasının ardından halk oyunları sahnelendi, jimnastik ve güreş gösterisi yapıldı. Gençlik Merkezi'nde yatılı kalan sporculara bisiklet dağıtıldı.
ÇANAKKALE: Çanakkale'deki Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na saat 10.00'da çelenk sunma töreniyle kentteki 19 Mayıs kutlamaları başladı. Çanakkale Vali Yardımcıları Saim Eskioğlu, Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Adnan Güler, Çanakkale Baro Başkanı Avukat Bülent Şarlan, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, CHP İl Başkanı Nejat Önder, CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, öğrenciler ve vatandaşlar törene katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu'nun konuşmasının ardından tören sona erdi.
CHP'LİLERDEN ALTERNATİF ÇELENK
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen töreninin ardından CHP İl Başkanı Nejat Önder, CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, CHP Çanakkale eski Milletvekili Ali Sarıbaş ve partililer ile Atatürk anıtına alternatif çelenk bıraktı.
BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ
Meydandaki törenin ardından bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan bayrak yürüyüşü İnönü Caddesi, Piri Reis Caddesi, Kayserili Ahmetpaşa Caddesi ile Çağlar Kaynak Basketbol sahasında tamamlandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kent merkezi kordon boyunda gün boyu çeşitli etkinlikler ile devam etti.
MUĞLA: Muğla'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Vali Amir Çiçek, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İl Jandarma Alay Komutanı Kıd. Alb. Yavuz Özfidan, CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, siyasi partilerin temsilcileri, çok sayıda sporcu ve gençler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 15 Mayıs'ta Samsun'dan yola çıkan ve 1026 kilometre pedal çevirip kente ulaşan 10 kişilik bisikletli grup, taşıdıkları Türk bayrağını Vali Amir Çiçek'e teslim etti.
'ATA'YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ' YAPILDI
Törenin ardından protokol üyelerini de katılımıyla 'Ata'ya Saygı Yürüyüşü' düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde son bulan yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanı'nda şişme oyun parkurlarında oyunlar, sokakta basketbol, tenis, masa tenisi, bilek güreşi, hokey, dans gösterisi, atletizm ve bisiklet yarışı etkinlikleri düzenlendi. Sınırsızlık Meydanı'nda ise Menteşe Belediyesi tarafından Yörük Çadırı ziyarete açıldı.
MARMARİS: Marmaris'teki kutlamalar için Atatürk Meydanı'nda bir araya gelindi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü adına anıta çelenk sundu. Ardından vatandaşlar ve görevliler, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Tören sonunda CHP, MHP, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşları, tören anında anıt yanına konan çelenklerini programın sonunda anıtın önüne taşıdı. Bir süre anıt önünde marşlar ve Atatürk'ün gençliğe hitabesini okuyan grup, sonrasında tören alanını sessizce terk etti. Kentteki kutlamaların akşam düzenlenecek fener alayıyla süreceği belirtildi.
MANİSA: Manisa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Savaş Duman ve çok sayıda öğrenci katıldı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Duman, öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ardından Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama töreni gösterilerle devam etti. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Savaş Duman, konuşmasında terör olaylarına dikkat çekerek, "Birlik ve bütünlüğümüze yönelik saldırılar karşısında daha fazla kenetlenerek hiç kimsenin huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ekipleri halk oyunları gösterisi sundu. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü öğrencilerinin hazırladığı tekvando gösterisi de törende büyük alkış aldı. CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri tarafından dans gösterisi yapılırken, minik öğrencilerin jimnastik gösterisi de kutlamalara renk kattı. Törende ayrıca Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından okullara dağıtılmak üzere 650 bisiklet dağıtıldı.
UŞAK: Uşak'ta da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymayla başlayan törene; Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Partili Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından öğrenciler, günün anlam ve önemine belirten şiir, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudu. Tören çeşitli spor kulüplerinin jimnastik ve karate gösterilerinin ardından şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

DHA