Türkiye Karaman’daki çocuklara cinsel istismar skandalını konuşurken Ensar Vakfı ile ilgili bir gelişme daha yaşandı. Halen 2 çocuğa cinsel istismar suçundan tutuklu bulunan eski Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Kızılay Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş’in de geçmişte Ensar Vakfı'nda yöneticilik yaptığı ortaya çıktı.

Mehmet Nuri Gezmiş geçtiğimiz Ocak ayında tutuklanmıştı.


Rize İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı ve Kızılay Şube Başkanı 56 yaşındaki Mehmet Nuri Gezmiş, küçük yaştaki 2 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 7 Ocak 2016’da tutuklanmıştı. Halen Kalkandere Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gezmiş hakkındaki detayı Gazeteport ortaya çıkardı.

Rize’deki cinsel istismar rezaletininin tutuklu sanığı Mehmet Nuri Gezmiş'in Ensar Vakfı’ında 2001-2003 yılları arasında başkanlık yaptığı öğrenildi. Ensar Vakfı resmi sitesinde bu başkanlık döneminin de halen bulunduğu gözlendi. Sitede 2001-2003 yılı başkanı Mehmet Nuri Gezmiş yönetim Kurulu Başkanı olarak yazıyor.

Foto: DHA Kurumun internet sitesinde Mehmet Nuri Gezmiş’in o dönemde Başbakan olan Erdoğan’la çektirdiği fotoğraf bulunuyordu.

GEÇMİŞİNDE DE İSTİSMAR SORUŞTURMALARI VAR


Mehmet Nuri Gezmiş’in 1983-1987 yılları arasında Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde öğretmenlik yaptığı dönemde küçük yaştaki erkek çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla soruşturma geçirdiği buna rağmen 2003 yılında kendi başvurusu ile Rize Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevine getirildiği ortaya çıktı. Gezmiş'in Sosyal Hizmetler İl Müdürü iken de 2007 yılında kuruma bağlı yetiştirme yurtlarında kalan erkek çocuklara yönelik cinsel istismar iddiası ile müfettiş soruşturması geçirdiği de öğrenildi.