Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan Çalışma Bakanlığı’na “Müsteşar Yardımcısı” olarak atandı. Trabzonlu bürokrat Yıldırımhan, geçtiğimiz günlerde memleketine veda ederek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki koltuğuna oturdu.
Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

[caption id="attachment_1183871" align="alignleft" width="880"] Mazhar Yıldırımhan'ın Ensar Vakfı Trabzon Şubesi’nde Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı ortaya çıkmıştı.[/caption]

Yıldırımhan, vakıflardan sorumlu devletin bir bürokratı olarak Ensar Vakfı’nda yönetici olmasını, “sosyal duyarlılık gereği” olarak değerlendirdi. Kendisinin Ensar’da, para almadan gönüllü olarak görev aldığını dile getiren Yıldırımhan, Sözcü'ye şunları söyledi:

“Hukuki bir sakıncası yok. Üstelik özel vakıfları bölge müdürlükleri değil, merkez denetler. Nitekim benim Başkan Yardımcısı olduğum Ensar Vakfı’nın Trabzon’daki şubesidir. O şubenin denetimi de yine asıl merkezi neredeyse, onlar yapar. Dolayısıyla, o şubeye ne benim denetim yapma yetkim vardır ne de o şubenin doğrudan bizim tarafımızdan denetlenme yetkisi vardır.”

RAMAZANOĞLU GİBİ KONUŞTU


Yöneticisi olduğu Ensar’ın adının çocuklara tecavüze karışması konusunda da tıpkı Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu gibi konuşan Yıldırımhan, “Bir hadiseden dolayı toptancı bir anlayışla bir müessese yıpratılmamalı” dedi. Yıldırımhan, tecavüzcüler için de “Onlara şiddetle karşıyım. İdam edilmelerini isterim” diye konuştu.