Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Ankara'da Esenboğa yolunda otomobil galerilerinin bulunduğu OTONOMİ'nin açılışına katıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Erdoğan geldi. Konuşmasının başında AKP hükümetlerinin icraatlarından bahseden Cumhurbaşkanı "Türkiye birey olarak zenginleşiyor. Bugünkü Türkiye 14 yıl öncesinden 3 kat daha zengindir. Kim ne derse desin" diye konuştu.

[caption id="attachment_1543035" align="aligncenter" width="714"]FOTO:İHA - Erdoğan'ın Başbakan Binali Yıldırım'la uzun uzun konuştuğu gözlendi. FOTO:İHA - Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'la uzun uzun konuştuğu gözlendi.[/caption]

"DÖVİZİ BOZDURUN ALTINA LİRAYA YATIRIN"


Vatandaşlara da çağrı yapan Erdoğan "Sevgili milletim, yastığının altında döviz olanlar, gelsinler parasını altına dönüştürsün, gelsin TL'ye dönüştürsün" dedi.

Döviz kurlarındaki dalgalanmaya değinen Erdoğan "Hiç endişe etmeyin, bu oyunu kısa zamanda bozarız. Bundan önce de bunu yaptılar, 2007-2008'de de yaptılar. O zaman ne dedim, 'teğet geçecek.' Aynı şeyi yine söylüyorum, teğet geçecek. Faizi düşürmekten başka çare yok. Biz dünyaya bakalım. Amerika'da, Japonya'da, Avrupa'da faiz yüksek mi? Peki ya onlarda bu kadar düşük de biz niye 14, 15, 16'larda dolaşıyoruz. Biz düşük faizle yatırımcının önünü açacağız. Yüksek faiz finans sektörünü ihya eder. Bunu aynı zamanda kamu bankaları için de söylüyorum" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Dolar durdurulamıyor! 3.60 sınırında - Dolar ne kadar oldu?" desc="Dolar iç siyasetteki gelişmelerin etkisiyle 3.59'u da aşarak tarihi rekorunu kırdı. Ayrıca euro da 3 lira 83 kuruşu aşarak dolar gibi yükseldi ve tarihi zirvesini gördü. Peki şu an dolar ne kadar?.." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/paralar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/dolar-ne-kadar-oldu-23-1541992/"]