CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Hamursuz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda "Barışı ve tüm inançlara saygıyı esas alan, farklılıkları zenginlik olarak kabul eden bir medeniyetin temsilcileri olarak bizler, tüm vatandaşlarımızın gelenek ve inançlarını özgürce yaşayabilmelerine büyük önem veriyoruz. Bu anlayışın, toplumumuzda birliğin pekiştirilmesi açısından da önemli olduğuna inanıyoruz" dedi.

"MİLLETİMİZ KARŞILIKLI SAYGIYI ESAS ALARAK YARINLARI BİRLİKTE İNŞA EDECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musevilik inancının en önem dini bayramlarından biri olan Hamursuz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında, tüm vatandaşların gelenek ve inançlarını özgürce yaşayabilmelerine büyük önem verdiklerini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Yahudilerin Mısır’da esaretten kurtulmalarını simgeleyen Pesah, Musevilik inancının en önem dini bayramlarından biridir. 'Hamursuz' olarak da adlandırılan bayramları vesilesiyle, Musevi vatandaşlarımızı en içten duygularımla tebrik ediyorum. Barışı ve tüm inançlara saygıyı esas alan, farklılıkları zenginlik olarak kabul eden bir medeniyetin temsilcileri olarak bizler, tüm vatandaşlarımızın gelenek ve inançlarını özgürce yaşayabilmelerine büyük önem veriyoruz. Bu anlayışın, toplumumuzda birliğin pekiştirilmesi açısından da önemli olduğuna inanıyoruz. Tarih boyunca birlik ve beraberliğinden ödün vermeyen aziz milletimiz, bundan sonra da karşılıklı saygıyı esas alarak yarınları birlikte inşa edecektir. Pesah münasebetiyle, barış içinde birlikte yaşadığımız Musevi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Musevilere esenlik dileklerimi sunuyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum."

 

 

 

DHA