Zeynep GÜRCANLI/ANKARA
Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili Ankara Valiliği'nde brifing alan Başbakan Ahmet  Davutoğlu, brifing sonrası yaptığı konuşmada bir skandala imza attı.  Davutoğlu, 'yasama erki' olan TBMM'ye 'emir verdim' diye konuştu.

Davutoğlu'nun bu skandal sözü, Terör saldırıları konusunda yapılan güvenlik toplantısından sonra geldi. Başbakan şöyle dedi;

"Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, en yürekten ifade ediyorum, bize her türlü eleştiri getirilebilir ama Türkiye’nin huzuru hepimizin sorumluluk alanı içerisindedir. Övünçle teşekkür ederek söylüyorum parlamentemuzdan uzak olmayan bir yerde bu terör olduğunda TBMM’ye çalışma emri verdim. Eğer bir dakika dahi ara verirseniz terör örgütünün hedefine ulaşmış olursunuz. İşte bu örnek tavır, hep almamız gereken bir tavırdır."

ERDOĞAN DA BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN "GÜÇLER AYRILIĞI" YERİNE "GÜÇLERİN UYUMU" İSTEMİŞTİ
Erdoğan da istediği 'başkanlık sisitemini anlatırken, 'güçlerin uyumu istediğini' söylemişti.

Demokrasi sistem olarak parlamentonun temsil ettiği 'yasama', hükümetin oluşturduğu 'yürütme' ve bağımsız hukukun olduğu 'yargı' erklerinin birbirlerinden bağımsız hareket etmeleri, birbirlerini denetlemeleri üzerine kurulur.

Erdoğan'ın 'güçlerin uyumu' ifadesi, yasama, yürütme ve yargı güçlerinin birbirlerini denetimlerini ortadan kaldıracağı için çok eleştirilmişti. Şimdi Davutoğlu bir adım daha ileri giderek, 'Parlamentoya emir verdim' sözüyle, TBMM'nin bağımsızlığını hiçe saymış oldu.