Recep DEMİRCİ ERZİNCAN, (DHA)- ERZİNCAN`ın Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi Uluslararası Dağ Kayağı yarışmasına ev sahipliği yaptı. 33 sporcu 10 kilometrelik mesafede dereceye girebilmek için yarıştı.
Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) ve Dünya Dağ Kayağı Federasyonu tarafından, deniz seviyesinden 2 bin 700 metre yükseklikteki Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi ‘nde düzenlenen yarış programına Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Ak Partili Cemalettin Başsoy, Erzincan Ak Parti Milletvekili Cemalettin Başsoy, TDF Başkanı Alaattin Karaca, Uluslararası Dağ Kayağı Federasyonu gözlemcisi Jordan Cannos , Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Süleyman Kahraman, Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası`na ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Tüm sporcuların şehirden ve kayak merkezinden güzel anılarla ayrılmasını arzu ettiklerini belirten Kahraman, her şehrin kendi markasını oluşturmak istediğini aktardı. Ergan Dağı Kayak Merkezi`ni nakış nakış işlediklerini ifade eden Kahraman, merkezin her geçen yıl daha modern bir görünüm kazanması için çalıştıklarını vurguladı.
Erzincan belediyesi mehteran ekibinin gösterisinin ardından 33 yarışmacının katıldığı yarışların startını Vali Kahraman verdi. Startla birlikte kayakçılar yaklaşık 10 kilometrelik zorlu parkurda dereceye girebilmek için mücadele verdi. Büyükler, gençler, küçükler ve bayanlar kategorisinde düzenlenen yarışlarda kayakçılar zorlu parkuru bitirerek tek tek varış çizgisine ulaştı. Yarışmalarda dereceye girenlere madalyaları verildi.
TDF Başkanı Alaattin Karaca, organizasyon sonrası uluslararası gözlemcinin vereceği raporun çok önemli olduğunu belirterek, "Uluslararası gözlemci olumlu bir rapor verirse, 2018 yılında Dünya Dağ Kayağı Şampiyonasının bir ayağı burada yapılacaktır. Bu da demektir ki; tüm dünya medyasında Ergan, Erzincan ve Türkiye yer alacaktır" diye konuştu.
Gözlemci Jordan Cannos ise tesisi çok beğendiğini vurguladı. Türkiye’deki federasyon ve kulüplerin çok iyi çalıştığına işaret eden Cannos, "2018 yılı için net bir şey söyleyemeyeceğim. Çünkü başka ülkelerde var. 2018 yılı olsa da olmasa da ileri ki yıllarca olumlu gelişmeler olacağı düşünüyorum" dedi.

DHA