İtfaiye ve Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin günlerdir süren çalışmasına rağmen yangın devam ediyor.

copluk8801Erzincan-Çağlayan karayolunun 5'inci kilometresindeki kentin çöpünün toplandığı alanda gaz sıkışması sonucu yangın çıktı. Erzincan Belediyesi İtfaiye ile Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin günlerdir süren çalışmasına rağmen, yangın söndürülemedi.

copluk8803Yangın nedeniyle oluşan yoğun duman şehrin belli noktalarını ve çevre köyleri olumsuz etkiledi. Günde yaklaşık 150 ton çöpün döküldüğü Katı Atık Toplama Alanı'nda incelemelerde bulunan Ak Partili Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 7 Eylül'de başlayan yangının merkezdeki gaz sıkışması nedeni ile dışa doğru yayıldığını söyledi. İlk müdahalelerin ardından yangının söndürüldüğünü ifade eden Başsoy, merkezdeki yanmanın sönmesini engelleyemediklerini ifade etti. Başkan Başsoy şunları söyledi:

"Burası 25 yılı aşkın süredir vahşi depolama yapılan bir alan. Gaz sıkışmasından dolayı içeride merkezde yanma meydana geliyor. Hali ile dış tabakanın tamamını oksijeni keserek yangını söndürebileceğiz. Bu da tabi ki zaman alacak. Şu anda dışarıda bir alev yok. Ancak merkezdeki yangın nedeniyle dış çeperlerden dumanlar çıkmakta bunu da kısa sürede engellememiz mümkün değil. Bu gaz ve duman kaçağı hava sirkülasyonu nedeni ile şehre ve köylere gidiyor. Hava kirliliğine neden oluyor. Bunu durdurmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Belki milyonlarca kamyon toprak çekmemiz gerekiyor. Onun çalışmasını başlattık. 17 noktada hava bacası var. Bunlarda yeterli olmadı. Yeniden hava bacaları açacağız. Çöpün etrafını kapatacağız. Bir hafta, on gün içerisinde bu alevleri ve dumanları kapatmış olacağız."

Öte yandan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş da çöp depolama alanına gelerek incelemelerde bulundu. DHA