ERZURUM Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu ulaşım için aldığı 30'u doğalgazlı 40 otobüs, 10 itfaiye aracı, 6 iş makinesi törenle hizmete girdi.
Havuzbaşı semtindeki kent meydanında düzenlenen törene Vali Yardımıcısı Ayhan Terzi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belideye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Hüseyin Ghasemi, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı. Yeni alınan ve doğalgazla çalışan 30 otobüs ile 10'u dizel yakıtlı toplam 40 otobüsle Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım ağındaki otobüs sayısı 120'ye çıktı. Toplu taşımada 139 özel halk otobüsü ile 95 de minibüs hizmet veriyor. Ayrıca, 10 merdivenli itfaiye aracı ve 6 iş makinesi de törende tanıtıldı.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Ülkemizin gelişmesi ülkemizin kalkınması insanımızın refahı, sağlıklı, mutlu yaşaması bize büyük bir gurur veriyor. Bizim için büyük bir enerji kaynağı. Bunun için çalışıyoruz. Bunun için heyecan duyuyoruz. Şehirlerin ulaşımı da aynen insan vücudundaki kan dolaşımı gibidir. Kan dolaşımı insnan vücudu için ne kadar hayati önem arzediyorsa şehirdeki ulaşım da o derece önemlidir. Eğer sağlıklı, güvenli, huzurlu bir ulaşım sisteminiz yoksa damarı tıkanan insanlar gibi hayatınız tehlikede demektir. Şehrin sağlığı iyi değil demektir. Onun için bu güzel otobüsler ulaşım açısından çok önemli. İtfaiye araçları olmazsa olmaz. Allah bir yangın bir felaket bir acı vermesin" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise konuşmasında önce terörle mücadele eden Mehmetçikler ile polislere Erzurum'dan selam gönderdi. Sekmen, "Şehitlerin ruhu şad, mekanları cennet olsun. Önce onlar bu teröristlerden Kürt kardeşlerimizi kurtarmanın gayreti içerisindeler. Okul, cami yakıyorlar. Hastaneyi bombalıyorlar. Bunlar kime hizmet veriyor? Siz kimin düşmanısınız. Bunlar önce Kürt kardeşlerimizin düşmanı. Öyle olmamış olsa okula zarar vermezler. Sokaklara hendek kazmazlar, kazdırmazlar. Onlar bunları kazdırırken bizde bölgelerimizde yatırım yapmamın gayreti içerisindeyiz"dedi.

DHA