KAYSERİ'deki Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) 9'uncu Uluslararası Öğrenci Buluşması yapıldı. 80 farklı ülkeden öğrencilerin katıldığı etkinlikte konuşan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Terör, insanlığın baş belasıdır" dedi.
Yıldız, etkinlikte yaptığı konuşmada, dünyada ekonomilerin globalleşiyortiği halde politikaların ulusallaştığını, bunun oluşturduğu bazı tehditler bulunduğunu anlatırken, "İnsanları din, dil ve renklerine göre ayırt etmek isteyenlerle, Allah’ın eşrefi mahlukat yarattığı insanın yalnızca takva olarak üstünlüğünün olduğu ve Allah’ın nazarının yalnızca kalplere ve gönüllere bağlı olarak değer bulduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ancak değerler kaydırılmış, zemin kaymış durumda. İnsanların yalnızca din, ırkına bakarak zulmün arttığı bir ortamda bulunuyoruz" dedi.
Eski bakan Taner Yıldız 'Arap Baharı' ile gelen IŞİD'in Müslüman ülkelerde bir kısım ayrılık ve hizipleşmenin daha da derinleştirdiği bir ortama girildiğini anlatırken, "Yalnızca geçen yıl bize emanet olarak sunulan evcil hayvanlara harcanan resmi para 45 milyar dolar. Ama insani yardımlara harcanan para Afrika dahil 20 milyar dolar. Bu kültür birlikteliğini bu din ve ortak dil oluşumu gayretlerinin en önemli sonuçlarını sizler dünyada bunu hep beraber sağlayacaksınız. Terör din dil ırk ayrımı yapmaksızın insanlığın baş belası haline gelmiş ve ortaklaşama mücadele ile bertaraf edilebilecek bir yapıdır. Cehaletin en büyük beslediği yapılardan bir tanesidir. O nedenle okuyacak, ilim sahibi olacağız" diye konuştu.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün konuşmasında aynı güneşin altında ısınan dünya çocukları olarak kardeşliği güçlendirmeyi hedefleyen bu etkinliğin önemli olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
"İnsanlar birbirlerini tanıdıkça, birbirleri ile görüştükçe birbirlerine karşı olan güzel duyguları ve iyi niyetleri daha da fazla güçlenecektir. Birbirlerini tanımayan insanların, birbirlerine karşı düşmanlık hissi beslediği görüyoruz."
KUDER 9. Uluslararası öğrenci buluşması 80 ülkeden öğrencinin katıldığı ve 55 ülke öğrencisinin kurduğu stand ile Kurşunlu parkı otoparkında açıldı. Açılışa Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Ak Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, Sami Dedeoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen etkinlikte 55 farklı ülkenin standlarında ülke kültürleri ve müzikleri yansıtıldı. Yemenli öğrenciler kılıç- kalkan oynadı.

DHA