ANTALYA'da borcunu ödemeyen eski nişanlısı emlakçı Mehmet Sarıtaş'ı kaçırttığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Sibel T., şikayetten vazgeçme karşılığında onun kendisinden 200 bin lira istendiğini ileri sürdü.
Antalya'da bir firmada çalışan 33 yaşındaki Sibel T., para sıkıntısı çeken emlakçı nişanlısı 32 yaşındaki Mehmet Sarıtaş için kredi çekip borç verdi. Bir süre sonra ikili anlaşamayınca nişan bozuldu. Bunun üzerine Sibel T., verdiği parayı istedi. Mehmet Sarıtaş ise parayı sonra ödeyeceğini belirterek, 23 bin 500 liralık senet verdi. Ancak senedin ödeme süresi geldiğinde Sarıtaş parayı ödemedi. Bunun üzerine Sibel T., parasını tahsil etmesi için elindeki senedi Serik İlçesi'nde bir oto kiralama şirketi olan Orhan A.'ya verdi. Mehmet Sarıtaş'ı arayan Orhan A., kendisinin Sibel T.'den alacağı olduğunu, buna karşılık Sibel T.'nin 23 bin 500 liralık senedi verdiğini belirterek, "Bu senedin borçlusu siz görünüyorsunuz bu parayı hemen istiyorum" dedi.
REHİN ALINDI
Borcunu ödemek için süre verilmesini isteyen Sarıtaş, verilen sürede de ödeme yapmadı. Bunun üzerine geçen yıl 23 Ekim akşamı saat 22.00 sıralarında konuşmak için Orhan A. ve Sibel T. ile buluşan Mehmet Sarıtaş, zorla bir otomobile bindirilip Serik ilçesindeki bir köy evine götürüldü. Burada Sarıtaş'ın elleri ve ayakları bağlandı. Ertesi gün ailesini arayan Orhan A., 25 bin lirayı getirmezlerse Sarıtaş'ı öldüreceklerini söyledi.
OPERASYONLA KURTARILDI
Parayı getireceklerini belirten Sarıtaş'ın yakınları, durumu polise bildirdi. Serik'teki Çınaraltı'na giden Sarıtaş'ın yakınları, seri numaraları alınmış bir miktar parayı teslim ettikleri sırada polis şüphelileri yakaladı. Kaçırılan Mehmet Sarıtaş da operasyonla kurtarıldı. Olaydan sonra Orhan A. ile birlikte otomobil kiralama şirketi çalışanı Orhan Ö., Güngör Y., parayı teslim almaya giden Mustafa B. ile Mehmet Sarıtaş'ın götürüldüğü evin sahibi olan Mehmet B. tutuklandı.
Olayla ilgili sanıklar hakkında, Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde birden fazla kişi tarafından 'gece vakti silahla yağma, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, gece vakti yağma ve hakaret' suçlarından 31 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Sanıklardan Mehmet B., Orhan Ö. ile Güngör Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Sibel T. de kısa süre önce yakalanıp tutuklandı.
BENDEN 200 BİN LİRA İSTENDİ
Yakalanmamak için daha önce sarı olan saçını siyaha boyattığı iddia edilen Sibel T. duruşmadaki ifadesinde, şikayetten vazgeçme karşılığında kendisinden 200 bin lira talep edildiğini iddia etti. Sibel T., “Müdahillerin avukatının eşi olduğunu iddia eden bir kişi kardeşim Murat T.'yi telefonla aramış. Bu kişi kardeşimin telefonunu Mehmet Sarıtaş'tan aldığını söyleyerek, buluşma teklifinde bulunmuş. Bunun üzerine arkadaşım Mehmet T. ile kardeşim Murat T. buluşma yerine gitmiş. Bu kişi 200 bin lira vermemiz halinde eski nişanlımın şikayetten vazgeçeceğini söylemiş. Hatta olayın faili olmadığımı, suçum olmadığını bildiklerini de söylemiş" dedi. Sibel T., şikayetten vazgeçmek için diğer sanıklardan da para talep edildiğini öne sürdü.
Mehmet Sarıtaş'ı kaçırdığı iddia edilen Orhan A. ise “Ben Sibel'den alacaklıydım. Dolayısıyla alacağımın peşindeydim. Kimseyi kaçırmadım. Mehmet Sarıtaş 'Borcumu ödeyemiyorum. Ailem belki öder' diyerek annesini arattırdı" dedi.
Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

DHA