Siyasi arenada Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kadın bakanı, Gaziantep’in ilk kadın milletvekili gibi sıfatları bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bahartürk Televizyonunun “Gündem ve Medya” konulu programına katıldı. Bölgedeki özel sektörde çalışan ilk kadın mühendisler arasında da yer alan Fatma Şahin, başarılarla dolu, iş, siyaset ve aile hayatının belgesel tarzında anlatıldığı programa konuk oldu. TBMM Töre ve Namus Cinayetleri ile Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyon Başkanlığı, AKP Kadın Kollarında bir dönem Teşkilattan ve bir dönem de Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevleri ile soruşturma ve araştırma komisyonlarında da çalışan Fatma Şahin, programda iş, siyaset ve aile hayatı ile ilgili yaşadığı ilginç anlarını paylaşarak, sorulara cevap verdi.

"40 DAKİKA HİÇ DURMADAN AĞLADIM"

Bahartürk TV Genel Müdürü ve Program Sunucusu Hanifi Kılıç’ın ilk siyasete atıldığı dönemde İl Başkanı olan Ökkeş Eruslu tarafından kovulup, ağladığı yönünde şehir efsanesine dönüşen iddialar olduğunu hatırlattığı Fatma Şahin, yaşadıklarını anlattı. 40 dakika durmadan ağladığını vurgulayan Şahin, 2002 yılında yaşanları ise şöyle anlattı:

“Diğer kadınlar devam etmeyince, Ahmet Uzer bey de milletvekili adayı olunca, Ökkeş Bey İl Başkanlığına getirildi. Muhafazakar tabandan geliyor, kadınla çalışmaya alışkın değildi. Biz mütemadiyen direniyoruz. Ben yarım gün izin aldım patronlardan. Yarın gün işimi yapıyorum, yarım gün de gelip çalışmalarıma devam ediyorum. Başkan da, ‘Bugün, yarın dayanır, üçüncü gün kaçar. Bu performansa hiçbir kadın dayanamaz’ diye bekliyor. Benim kesinlikle kaçmaya niyetim yok. Hem heyecanlıyım, hem gayret ediyorum Bir gün içeriye girdim. Başkan, ‘Ya anam, bacım, senin işin gücün yok mu, sen evine git’ dedi. Ben bu sefer ağlamaya başladım. Herhalde 40 dakika ağladım. Çünkü bir şeyler yapmaya çalışıyorsun alan açılmıyor. Mücadele ediyorsun, sistematik bir çalışma yok. Onun üzerine başkan, ‘ben ne dedim ki, kusura bakma’ falan dedi ama ben 40 dakika hiç durmadan ağladım. Yönetimdekiler geliyor, beni susturmaya çalışıyor. Ama başarılı olamadılar. Başkan sonra ‘Senin kalbini kırmaya çalışmadım. Ama hakikaten zor bir alan, ben senin için söylüyorum’ dedi. Beni güçlükle sakinleştirdiler.”

“150 ERKEK ARASINDA ÇALIŞTIM”

Kendisinin siyasete atıldığında erkeklerle çalışmaya alışkın olduğunu belirten Şahin, en büyük avantajının da bu olduğunu kaydetti. Şahin, “Ben özel sektörden alışığım. Ben boyahanede, 150 erkek arasında çalıştım. Yüzde 857i erkek olan alandı. 13 müdürdü 12’si erkek. Benim için erkek alanında çalışma, zaten iş hayatında elde ettiğim bir tecrübeydi. Bu işin kadın, erkek, cinsiyet meselesi değil, daha ehliyetli, riyakatı olanların, daha çalışkanların yer aldığı bir alandan geliyorum. Beni yetiştiren alan o olmasaydı, ilk mektep o olmasaydı, bu rekabetçi erkek alanında uzun soluklu ayakta kalmam mümkün değildi” ifadelerine yer verdi

“HATIRLADIKÇA GÜLÜYORUZ”

Halen daha Ökkeş Eruslu ile görüştüklerini ve çok sevdiğini anlatan Fatma Şahin, bir araya geldikçe eski günleri hatırladıklarını ve hatırladıkça da güldüklerini kaydetti. Şahin, “Sohbet ettiğimiz zaman gülüyoruz. Şimdi bana, o zaman ‘bu kadar yüksek performansı beklemiyordum diyor. Ondan sonra başkanımız ile çok çalıştık. Şimdi de hala öyle. Benim için çok kıymetlidir” ifadelerini kullandı.

İHA