UEFA Avrupa Ligi play - off turunda temsilcimiz Fenerbahçe Grasshopper ile çok kritik bir maça çıkacak. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Monaco'ya talihsiz bir şekilde elenen Fenerbahçe, İsviçre'nin önde gelen kulüplerinden bir tanesi olan Grasshopper ile ile tur mücadelesi verecek.

FENERBAHÇE GRASSHOPPER MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?


Fenerbahçe Grasshopper maçı 18 Ağustos Perşembe günü saat 21.00'de başlayacak. Ülker Stadyumu'nda oynanacak maç D'Smart Smart Spor kanalından canlı yayınlanacak.

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜNÜ BULDU


Yeni teknik direktör arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, Hollandalı çalıştırıcı Dick Advocaat ile anlaşmak üzere...

Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra yeni teknik direktör arayışlarına başlayan Fenerbahçe, Dick Advocaat’ı takımın başına geçirmeye hazırlanıyor. Her konuda anlaşma sağlanan Hollandalı çalıştırıcının ilk uçakla Amsterdam’dan İstanbul’a gelmesi bekleniyor. Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörünün yarın takımın başında ilk antrenmanına çıkacağı söyleniyor.

Hollanda Milli Takımı’ndaki görevinden ayrılan Advocaat, Fenerbahçe ile görüşme halinde olduğunu açıkladı. Sarı-lacivertli ekipten inanılmaz bir teklif aldığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan izin istedi. “Anlayış bekliyorum” diyerek milli takımdaki görevinden ayrılma talebini federasyona ileten Advocaat’ın isteği kabul edildi.

68 yaşındaki teknik adam, Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind’in yardımcısı olarak görev yapıyordu. Hollanda Milli Takımı’nın teknik direktörü Danny Blind de, yardımcısının Fenerbahçe’ye gideceği haberini doğruladı.

DICK ADVOCAAT’TAN İLK AÇIKLAMA


Fenerbahçe’nin anlaştığı öne sürülen Hollandalı teknik adam Dick Advocaat, “Böyle büyük bir kulübe hayır diyemezsiniz” dedi. Hollanda basınına açıklamalarda bulunan Dick Advocaat, Fenerbahçe’nin üst düzey bir kulüp olduğunu belirterek, “Danny Blind’ın hayal kırıklığı yaşamasını çok iyi anlıyorum. Ancak böyle büyük bir kulübe hayır diyemezsiniz. Sözleşmemde de, teklif almam halinde ayrılabileceğim yönünde bir madde bulunuyordu” ifadesini kullandı.

DICK ADVOCAAT KİMDİR?


Dick Advocaat, kariyeri boyunca birçok takımın teknik direktörlüğünü yaparken, Zenit St. Petersburg’un başında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası’nın da sahibi oldu.

Hollanda’nın Lahey kentinde 27 Eylül 1947 tarihinde doğan Dick Advocaat, 1966 yılında ADO Den Haag’da futbolculuk kariyerine başladı. Orta sahada görev alan Advocaat, San Francisco Gales, Roda, VVV-Venlo, Chicago Sting, Sparta Rotterdam, K. Berchem Sport ve Utrecht takımlarında forma giydi. Futbolculuk kariyeri sonrası birçok takımda teknik direktör olarak görev alan Dick Advocaat, Hollanda, Belçika, Rusya, Sırbistan ve Güney Kore milli takımlarının yanı sıra PSV, Rangers, Borussia Mönchengladbach, Sunderland, AZ Alkmaar ve Zenit takımlarının da hocalığını yaptı.

Hollandalı teknik adam, Rusya’nın Zenit St. Petersburg takımının başında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası’nı da kazanarak önemli bir uluslararası başarının sahibi oldu.

Dick Advocaat, son olarak Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind’ın yardımcılığını yapıyordu.

HOLLANDA BASINI DA DUYURDU


Hollanda’nın De Telegraaf gazetesi, Fenerbahçe’nin teknik direktörlük için Dick Advocaat ile anlaştığını yazdı. Gazete, Fenerbahçe’nin Monaco’ya elenmesinin ardından Portekizli teknik adam Vitor Pereira ile yollarını ayırma kararı aldığını ve takımın başına Robin van Persie and Gregory van der Wiel’i de yakından tanıyan Dick Advocaat’ı getirdiğini yazdı.