Sesini duyurmak isteyen ve FETÖ ile bağlantılı olmadıklarını savunan aileler ve mağdurlar CHP Genel Merkezi’ne gelmeye devam ediyor. Mağdur olduklarını söyleyen aileler "AKP'nin önünden bile geçemiyoruz. Buraya derdimizi anlatmaya geldik" diyorlar. Çankaya Belediyesi ise mağdurlara çorba dağıttı.

ATATÜRKÇÜLER DE MAĞDUR


CHP’nin darbecilere yapılan operasyonlarda mağduriyetlerin oluşmaması amacıyla kurduğu izleme komisyonuna en çok şikayetin kamuda yapılan açığa alma ve ihraç kararlarıyla ilgili olduğu belirtildi. CHP, sol, sosyal demokrat, Atatürkçü kesime yönelik operasyon endişesiyle süreci izlemek üzere bir komisyon kurdu.

[caption id="attachment_1412357" align="aligncenter" width="900"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

Bu komisyonda CHP milletvekilleri Bülent Tezcan, İlhan Cihaner, Dursun Çiçek, Parti Meclisi üyesi Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile eski yargıçlar Ömer Süha Aldan ve Ali Özgündüz yer alıyor.  Komisyon gelen ihbarlarla tek tek ilgileniyor ve Başbakanlığa bildiriyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan konuyla ilgili SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, kayıtlı olarak yaklaşık 5 bin kişinin başvuruda bulunduğunu ve 30-35 bin kişinin ise komisyonu aradığını kaydetti. Açığa alınıp da görevine geri dönenlerin ‘teşekkür ziyaretine’ geldiğini belirten Tezcan, “Bize gelen şikayetleri yetkili mercilere iletiyoruz. Diyalog süreci olumlu gidiyor ama sistemin işleyişinde yanlışlar var. Yelpaze çok geniş tutuluyor. Kriterler doğru kriterler değil. İnsanların çocuklarını gönderdikleri okullar ya da banka işlemleri üzerinden binlerce kişiyi zan altında bırakırsanız, bunun altından hiçbir diyalog kalkamaz. Bu nedenle referansları ve parametrelerin değiştirilmesi gerekir” dedi.