İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir operasyon düzenlendi.

Örgütün şifreli haberleşme sistemi Bylock kullandığı tespit edilen 530 subay ve astsubay hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, gözaltı kararı verilen kişiler hakkında bugüne kadar adli işlem yapılmadığı vurgulandı.

48’İ İSTANBUL’DA 53 KİŞİ YAKALANDI


Bu kapsamda sabah saatlerinde Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nde görevli personelin gözaltına alma işlemi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terör, Kaçakçılık, Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Şubeleri tarafından 58 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Yüzlerce polisin katılımıyla yapılan operasyonlarda şimdiye kadar 48’i İstanbul’da toplamda 53 kişi yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu Başsavcı Vekili İsmail Uçar koordinesinde savcılar Gökalp Kökçü, Mesut Erdinç Bayhan ve Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin evlerinde ve iş yerinde aramalar yapıldı.

Devam eden çalışmalar kapsamında gözaltına alınan bazı şüphelilerin Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, il dışında gözaltına alınan şüphelilerin de İstanbul'a getirilmesi bekleniyor.

KIRMIZI LİSTEDE BYLOCK KULLANICILARI


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasında 530 şüpheli askerden 280’inin subay, 250’sinin ise astsubay olduğu belirtildi. Şüphelilerden 3’ünün daha önce FETÖ soruşturmalarında tutuklanmış kişiler olduğu, 4’ünün ikamet kaydının yurtdışı (İngiltere ve Kıbrıs) olduğu belirlendi. FETÖ’nün gizli haberleşme programı olan Bylock’u kullandıkları belirlenen askerlerin çoğunun kırmızı listede yer aldığı belirtildi.

BAŞSAVCILIK: TERÖRİSTLERLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK


Başsavcılık açıklamasında ayrıca “PKK, FETÖ, DAİŞ, DHKP-C gibi Türkiye Cumhuriyeti devletinin birliği ve bekasını hedef alan tüm terör örgütleriyle mücadelemiz devam edecektir” denildi.

(Haber: Habib ATAM - Can ÖZÇELİK)