Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi dün akşam saatlerinde geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle yapılan ilk müdahalenin ardından acilen GATA’ya sevk edildi ve hastaneye yatırıldı. Bu süreçte içerisinde Jandarma Genel Komutanlığına vekaleten Korgeneral İbrahim Yaşar atandı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Genelkurmay’dan bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle acilen GATA’ya sevk edilmiş ve yapılan müdahalenin ardından hastaneye yatırılmıştır. Bu süreçte Jandarma Genel Komutanlığına Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Yaşar vekalet edecektir” denildi.

DÜĞÜNDE REHİN ALINMIŞTI


Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi’nin, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz Cuma akşamı, Ankara Gazi Orduevi’nde, Tümgeneral Burhanettin Aktı’nın kızının düğününe katıldığı belirtilmişti ve bu düğünden kaçırılıp rehin alındığı ifade edilmişti. Orgeneral Mendi’nin, 10 yıllık yaveri tarafından ellerinin bağlandığı, kafasına çuval geçirilip, silah dayandığı öne sürülmüştü.

Takvim gazetesi Takvim gazetesi "Galip Mendi görevden alındı" dedi.

HÜKÜMETE YAKIN GAZETEDEN "CUNTACILARA YAKIN" İMASI


Hükümete yakın gazetelerde gelişme "Galip Mendi görevden alındı" olarak duyuruldu.

Yeni Şafak gazetesi ise Mendi'nin Yeni Şafak gazetesi ise Mendi'nin "Cuntacılara yakın olduğunu" ima etti.


Hatta Yeni Şafak gazetesi ilgili haberinde "Cuntacılar darbe girişiminin başarılı olması halinde kurumlara atanacak isimlerin listesini hazırlamıştı. Listeye göre, Mendi Jandarma Genel Komutanlığı görevini devam ettirecekti" ifadelerine yer verildi.