CEZAEVLERİNDE çalışan infaz koruma memurlarından oluşan Ceza İnfaz Kurumu Milli Takımı, bu yıl Fransa’da düzenlenecek Uluslararası Cezaevi Personeli Futbol Turnuvası’nda Türkiye’yi temsil edecek.
A Milli Futbol Takımı Fransa'daki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele ederken, Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumu Milli Takımı da Fransa’da düzenlenecek Uluslararası Cezaevi Personeli Futbol Turnuvası’nda başarılı olmak için mücadele edecek.
ULUSLARARASI CEZAEVİ PERSONELİ FUTBOL TURNUVASI
Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Cezaevi Personeli Futbol Turnuvası 2 yılda bir düzenleniyor. Turnuvaya Avrupa Birliği'ne üye ve aday ülkelerin ceza infaz kurumları personeli ve yöneticilerinden oluşan takımlar katılıyor. Fransa'nın Dijon kentinde 14-18 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenecek turnuvaya Fransa, Romanya, Estonya, Moldova, Avusturya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Reunion Adası ile ülkemiz ceza infaz kurumu takımı katılacak.
BOZDAĞ MORAL VERDİ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’yi Fransa’da temsil edecek olan Ceza İnfaz Kurumu Milli Takımı oyuncularını makamında kabul etti.  Bozdağ, futbolculara yaptığı toplantıda, şöyle dedi:
"Sizler memuriyet hayatınızda göstermiş olduğunuz başarıyı, azmi ve çalışmayı uluslararası bir futbol turnuvasında da göstereceğinize inancımız sonsuzdur. Fransa’dan her ne sonuçla gelirseniz geliniz sizlerle gurur duyacağız ama ben ve bakanlığımız sizlerden kupa bekliyoruz. Bunu sakın unutmayın. İnşallah sizleri Fransa dönüşünde elinizde kupa ile görürüz. Her ne kadar orada ceza infaz kurumu futbol takımı olarak sahaya çıksanız da unutmayın ki üzerinizdeki formalarda Türk bayrağı olacaktır. Benim, sizin formanızda yer alan Türk bayrağının hakkını vereceğinize inancım tamdır."
Ceza İnfaz Kurumu Milli Takımı oyuncuları ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım Bakan Bozdağ’a 66 numaralı Ceza İnfaz Kurumu Milli Takım formasını hediye etti.

DHA