BALIKESİR'in Kepsut İlçesi'nde yaşayan 23 yaşındaki Gizem B.'yi kaçırdıkları iddiasıyla tutuklanan eski nişanlısı Serkan Ş. ile Yaşar Melih Ö. ve tutuksuz Hasgül A. hakkında 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 10 yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle açılan davaya başlandı. Gizem'e destek olmak için gelen Kolektif Grubu üyesi 8 öğrenci, sanıklara sataşınca polis tarafından duruşma salonundan güçlükle dışarı çıkartıldı. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilirken, duruşma ertelendi.
Gizem B., geçen 8 Şubat'ta ölüm tehditleri aldığı eski nişanlısı Serkan Ş. ile annesi Hasgül A. ve arkadaşı Yaşar Melih Ö. ile birlikte, Kepsut ilçesinden kaçırıldı. Genç kızın bulunması için jandarma harekete geçerken, sosyal medyada '#GizemNerede?' etiketiyle kampanya başlatıldı. İzmir'in Buca İlçesi'ndeki bir eve baskın yapan polis, Gizem B.'yi kurtardı. Adliyeye sevk edilen sanıklardan Serkan Ş. ve Yaşar Melih Ö. tutuklanırken, Hasgül A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Murat Veysel Sular, hazırladığı iddianamede her üç sanığın fikir ve eylem birliği içiresinde haraket ederek cebir ve tehdit kullanarak Gizem B.'yi kaçırıp, hürriyetinden yoksun kıldıklarını ve müştekinin anne ve babasının sanıklardan şikayetçi olduklarını belirtip iddianame hazırladı. Sanıklar Serkan Ş., annesi Hasgül A. ile Yaşar Melih Ö. hakkında 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 10 yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle dava açtı.
İzmir 35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan ilk duruşmaya tutuklu yargılanan sanıklar Serkan Ş., Yaşar Melin Ö., tutuksuz sanık Hasgül A. ve avukatları Özgür Baykal ile mağdur olan Gizem B. ve avukatı Seda Banu Akyüz katıldı. Sanık Serkan Ş. ifadesinde "Gizem ile 6 yıl öncesine dayanan arkadaşlığımız vardı. Her ikimiz de Erzincan Üniversitesi Tarih Bölümü'nde okuduk. Gizem ile arkadaşlığımız ilerledi. Babası memur olduğu için tayini Balıkesir'e çıktı. Gizem ile görüşmelerimiz devam ediyordu. Kendisi ünivirsetiye gideceğini söyleyip Erzincan'a yanımıza geldi. Bir yıl benimle ve ailemle kaldı. Nişanlandık. Aramıza bazı arkadaşları yüzünden soğukluk girdi. Aramızı düzeltmesi için annem Erzincan'dan geldi. Zorla kaçırmadım. Üniversitede okuyorum. 51 gündür tutukluyum. Tahliyeme karar verilsin" dedi. Diğer iki sanık da Gizem B.'yi kaçırdıkları yönündeki suçlamaları kabul etmedi.
Duruşmada ifade veren Gizem B. ise "Serkan ile arkadaştık. Onun tehditleri sonucu 5 Ocak'ta nişanlandım. Üç hafta sonra nişanı attım. Annesi işyerime gelip görüşmek istediğini söyledi. Annesi ile birlikte benim aracımla yola çıkıyorduk, Serkan da gelip arka koltuğa oturdu. Birlikte bizim eve gidiyorduk. Serkan bana eter koklattı, kendisiyle boğuştum, direndim, hatta annesinin yüzünü tırmaladım. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi.
Gizem B.'nin avukatı Seda Banu Akyüz, müvekkilinin bu olaydan dolayı psikolojisinin bozulduğunu ve tedavi gördüğünü belirtip, sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi. Bu sırada duruşmayı izleyen Öğrenci Kollektifi Grubu'ndan 8 kişi sanıklara sözlü olarak sataşınca, hakim Feride Bozkurt'un talimatıyla polisler tarafından salondan güçlükle çıkartıldı. Adliye dışına çıkartılan grup, bir süre bu durumu oturarak protesto etti. Hakim, her iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

 

DHA